Kezdő micro:bit programozó szakkör indul az ELTE Informatika Karán

forrás: Prím Online, 2020. március 3. 09:28

Az ELTE Informatikai Karán működő  T@T Kuckó március közepétől várja a 10–14 év közötti gyerekeket, ahol Micro:Bit szakkör keretében élményalapú oktatási módszerrel, játszva tanulhatnak animációkat, ismerkedhetnek meg a programozás alapjaival.

A BBC micro:bit egy kifejezetten oktatási célra létrehozott, egylapkás mikrovezérlő, amely 4×5 cm-es méretével, 5×5-ös LED kijelzőjével, gyorsulásérzékelő, hőmérséklet érzékelő, fényérzékelő, irány érzékelő szenzoraival, be- és kimeneti csatlakozóival, 2 gombjával, bluetooth/rádió kapcsolódási lehetőségével igen sokrétű alkalmazást tesz lehetővé, legyen az (akár többfelhasználós) játék fejlesztése, viselhető eszközök (pl. okosóra, lépésszámláló, okosruha) tervezése és megvalósítása, kísérletezés a szenzorok által mért adatok felhasználásával, vagy éppen külső eszközök vezérlése/irányítása. A szakköri alkalmak során a gyerekek megismerkednek az eszközzel és érdekes problémák megoldásával elsajátítják a programozás alapjait.

 

A szakkör remek közeget biztosít a gyerekeknek a fejlődésre, amelynek aztán látható lenyomatai lesznek szinte azonnal, és ki tudja, lehet ők lesznek a jövő programozói!

 

A szakkör időtartama: 10 alkalom, csütörtök, 16 és 18 óra között 90 perces foglalkozások megbeszélés szerint

Ajánlott életkor: 10-14 év

Első alkalom: március 12. (csütörtök 16 óra)

Helyszín: 1117 Pázmány Péter sétány 1/c, 2.123

Jelentkezési határidő: 2020. március 8.

Jelentkezés, részvételi díjak és további részletek az ELTE IK – Kuckó Szakkörök honlapon olvashatók.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

A Continental budapesti gyára „Megbízható Munkaadó” díjat kapott

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) idén többek között a Continental budapesti telephelyét, a Continental Automotive Hungary Kft.-t díjazta a „Megbízható Munkaadó” címmel – melyet 2022-ben a teljes magyarországi Continental csoport nyert el. A rangos díjat az újonnan bevezetett szabályok értelmében a győztes az eddigi kettő helyett, immáron három évig tudhatja magáénak. Az elismeréssel azon cégeket tüntetik ki, amelyek példaértékű módon gondoskodnak dolgozóik munka-, valamint életkörülményeiről.

2024. május 20. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59