Lenyűgözték a CES látogatóit az LG látványos OLED installációi

forrás: Prím Online, 2020. január 9. 18:59

A CES egyik többéves hagyománya idén is folytatódik az LG Electronics (LG) — az OLED kijelzőtechnológiák vezető globális gyártójának — LG OLED Hullám nevű installációjával, amely a vállalat impozáns CES standján várja a látogatókat.

A hajlított OLED kijelzőkből álló installáció drámaian mutatja be az LG OLED technológia által kínált páratlan képminőséget és azt, hogyan tudják felvenni a kijelzők a legkülönbözőbb formákat. A 2020-as CES-en az LG standjának látogatói a stand különlegességét, a Szökőkút című alkotást is megcsodálhatják, amelyben az LG SIGNATURE OLED TV R (65RX) feltekerhető kijelzője játszik főszerepet. A látványos OLED bemutatók jól szemléltetik a cég technológiai vezető szerepét és innovációi jelentőségét.

A hatalmas LG OLED Hullám 200 darab — 128 domború és homorú, valamint 72 sík — 55 colos, tükröződő réteggel borított LG OLED kereskedelmi kijelzőből áll. A hat méter magas és huszonöt méter széles installációt nézve a CES látogatói lélegzetelállító utazást tehetnek a természet csodálatos világába. Az óceánok nyers erejétől az északi sarkvidék egén megszülető sarki fényig, az LG OLED Hullám képek és hangok sokaságával árasztja el az érzékeket, így repítve el a nézőket a Földünkön megtapasztalható legemlékezetesebb természeti csodák világába. Az érdeklődők akár az óceán mélyén is sétát tehetnek a kijelzők között.

A Szökőkút az LG 20 darab feltekerhető OLED tévéjének összehangolt előadásával nyűgözi le a látogatókat. A pengevékony, hajlékony kijelzők tökéletesen szemléltetik a technológia által nyújtott képminőséget, miközben a kép egy látványos, megkoreografált sorban tekeredik fel és le. A feltekerhető LG SIGNATURE OLED TV R a világ egyetlen olyan tévéje, melynek képernyője képes teljesen „eltűnni”, hiszen használaton kívül visszahúzható elegáns alumínium állványába. A futurisztikus kinézetű készülék újraértelmezi berendezési tárgy és környezete viszonyát, és új mérföldkövet jelent a televíziózás történetében.

Az LG OLED installációi immár 2016 óta állandó, kihagyhatatlan résztvevői a legnagyobb nemzetközi eseményeknek. Az első ilyen alkotás a 2016-os CES-en kiállított, boltozatos LG OLED Alagút volt, amely a csillagos éjszakai égboltról vetített képeket, ezzel pedig el is nyerte a Red Dot dizájnverseny Térbeli kommunikáció kategóriájának díját. A következő évben a Jövő érzékei címet viselő nagyszabású fénykreáció nyűgözte le a Milánói Design Hét látogatóit, amellyel az LG — a koreai cégek közül elsőként — megnyerte a kiállítás legjobb installációjának járó díjat. A Jövő érzékei a Red Dot Grand Prix díját is kiérdemelte a Térbeli kommunikáció kategóriában. A tavalyi CES-en leleplezett LG OLED Vízesés hasonló sikereket ért el a 2019-es Red Dot dizájnversenyen.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50