Új mesterségesintelligencia-központot nyit a Bosch

forrás: Prím Online, 2019. július 23. 15:57

A Bosch bővíti tevékenységét a mesterségesintelligencia-kutatásának terén: a technológiák és szolgáltatások szállítója Tübingenben, a német Cyber Valley régiójában megközelítőleg 35 millió eurót fog befektetni az új „Bosch AI Campus” létrehozásába. 

A Bosch jelenleg tárgyal Tübingen városával a campus felépítésére szolgáló mintegy 12 000 négyzetméternyi terület megvásárlásáról. Az új kutatási komplexumba, amelyben megközelítőleg 700 szakértő foglalkozik majd alkalmazott mesterséges intelligenciával, 2022 végén költözik a vállalat. „A Bosch célja, hogy a globális vezetők közé tartozzon az ipari AI-kutatás területén” – mondta a Bosch digitális és technológiai igazgatója, az igazgatótanács tagja, Dr. Michael Bolle. „Az új Bosch AI Campus egy lépéssel közelebb visz minket e cél eléréséhez.” 

 

Egy hely a startupoknak és a mélyreható információcseréhez 

A tübingeni Bosch AI Campus az intelligens rendszerekkel foglalkozó Max Planck Intézet, valamint a Tübingeni Egyetem AI-kutatási épületének közelében helyezkedik majd el. A laborok és irodák mellett az intézet startupok és külső AI-kutatási csoportok számára is biztosít helyet. „Az új épületben a Bosch Center for Artificial Intelligence (BCAI) szakértői dolgoznak majd együtt különböző projekteken más Bosch részlegeken és startupoknál dolgozó szakértőkkel. A campus felépítése nagy mértékben elősegíti majd az ötletek áramlását” – mondta Bolle. 

 

A Bosch a 2016-ban létesült Cyber Valley egyik alapító tagja. A közös kutatás az ipar, az akadémiai élet és politika képviselői számára teremt lehetőséget a német Baden-Württemberg tartományban zajló AI-kutatások fejlesztéséhez. A cél, hogy a kutatási eredményekből rövid idő alatt ipari alkalmazások születhessenek. 

 

A Bosch a biztonságos, robusztus és az úgynevezett Explainable (XAI) mesterséges intelligencia terén folytat kutatásokat. A vállalat jelenleg is támogatja ezeket a kutatásokat és a hozzá tartozó oktatást a Tübingeni Egyetemen, ahol elsősorban az iparági alkalmazásra való felkészítés során felmerülő problémákat vizsgálják. Ennek egy példája a prediktív diagnosztika, amely a gépek meghibásodásának előrejelzését a hiba tényleges bekövetkezése előtt végzi el. A jól időzített karbantartással megelőzhetők az elhúzódó gépleállások. A prediktív diagnosztika, amely a BCAI-központban végzett kutatás középpontjában áll, a gépi tanulást példázza. A BCAI-nak jelenleg hat helyszínen (Németországban, az Egyesült Államokban, Indiában és Izraelben) körülbelül 200 munkatársa van.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05