60 fiatal magyar fejlesztő mérte össze erejét a TechEmbassy versenyén

forrás: Prím Online, 2019. április 2. 14:41

A 100 regisztrálóból mintegy 60-an vehettek részt a fiatal fejlesztők immár harmadik, ChaosStack nevű versenyén szombaton Budapesten, neves cégek által delegált mentorok támogatásával. A tavaszi versenyt az 1337 és az Pizzas csapatok nyerték, a legjobb megoldások a Docler Holding, Continental, Semilab, OTP, Bosch és az EPAM problémáira adtak választ. A legjobbak 500 ezer forint összértékű pénznyereményt, Start-up Safary jegyeket és ajándékcsomagokat vihettek haza. 

Minden eddiginél nagyobb érdeklődés kísérte a hétvégén Docler Holding Budapest színháztermében megrendezett, tavaszi ChaosStack fejlesztői versenyt, melyen 60 bejutott versenyző, illetve háromfős csapataik mérhették össze tudásukat. A mezőny több mint fele a Budapesti Műszaki Egyetemről, harmada pedig az ELTE-ről érkezett, de jelen voltak a Corvinus és az Óbudai Egyetem hallgatói is. A résztvevők 80 százaléka még egyetemista, vagyis idén, jövőre vagy 2021-ben diplomázik. 80 százalékuk 19 és 25 év közötti, ötödük pedig 25 évesnél idősebb volt. A ChaosStacken idén a Cogito, az egyetemi jegyzetek közösségi megosztásával foglalkozó startup nyerte el a lehetőséget, hogy feladatot hozzon a csapatoknak. A mentorok a Docler Holding Budapest, a Bosch, a Semilab, az OTP Bank, az EPAM, a Continental, a Greenfox és a Cogito, a közösségi feladatok esetében pedig Fodor Immánuel és Ványi Raymond informatikai szakemberek voltak.

 

A ChaosStack mezőnye idén kifejezetten erős volt és 11 óra alatt 6 magas szintű informatikai kihívást teljesített. A holtversenyben első helyezett teamek, a Pizzas (Frey Balázs, BME, Király Bálint Martin, BME, Móricz Tamás, BME) és az 1337 (Almási Nóra, BME, Almási Péter, BME, Tóth Marcell, BCE) kiemelkedően magas, 67 pontot gyűjtöttek össze. A megosztott első hely után harmadik helyre befutó Devoops csapat (Robotka Adrián, BME, Börcsök Barnabás, BME, Radnai László, BME) pedig mindössze egy ponttal maradt le, és 66 ponttal zárta a napot. 

 

 

 

„Büszkék vagyunk, hogy ilyen sokan érdeklődnek a ChaosStack iránt és versenyről versenyre erősebb mezőny dolgozik a feladatokon. Egyúttal gratulálunk a nyerteseknek, akik megmutatták átfogó szakmai tudásukat. A TechEmbassy csapatával azon dolgozunk, hogy ezek a rendezvények minél több fejlesztőhöz eljussanak, és a hazai programozói tehetséggondozásban és a közösségépítésben egyaránt megkerülhetetlenek legyenek. Ezért is bővítjük folyamatosan az általunk szervezett megmérettetések és egyedi céges hackatonok körét, amelyek csak ebben az évben a tervek szerint több mint 1000 főt mozgatnak majd meg” – mondta Gedai T. Bence, a TechEmbassy alapító-ügyvezetője.

 

A ChaosStack olyan programozási nyelvtől független vetélkedő, amely a fejlesztők általános problémamegoldó képességét méri. A verseny nem szakterületekre bontva zajlik, hanem a főállású programozók mindennapi munkáját modellezi. A résztvevők így a backend, a mesterséges intelligencia, a frontend, a computer vision, vagy akár az architektúra tervezés területéről egyaránt kaphatnak feladatot. A 8-10, a szponzor-mentorok által összeállított feladat között tehát előfordulhat tanítható chatbot alkalmazás fejlesztése vagy egy olyan program írása, amely képes különbséget tenni egy róka és egy farkas képe között. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50