Rekord árbevételt ért el a QUADRON Kibervédelmi Kft. az Arab-öbölben

forrás: Prím Online, 2019. január 18. 10:15

Rekord árbevétellel zárta a 2018-as évet a QUADRON Kibervédelmi Kft. az Arab-öbölben. A magyar cég összesen közel 100 millió forint értékben nyújtott kiberbiztonsági szolgáltatásokat Kuvaitban. A QUADRON Ománban, Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben is aktív, 2019-ben pedig a szaúd-arábiai piacra lépést is tervezi, valamint az egész régióban elérhetővé kívánja tenni teljes hazai szolgáltatás-portfólióját. 

A tavalyi évben összesen közel 100 millió forint értékben nyújtott kiberbiztonsági szolgáltatásokat a QUADRON Kibervédelmi Kft.  Kuvaitban, ahol a magyar cég 2016 óta a legnagyobb helyi internetszolgáltató partnere. A Qualitynet a QUADRON szakmai támogatásával indította el IT-biztonsági üzletágát 2016-ban - a magyar fél szakmai tudása és tapasztalata igen értékes a külföldi partner számára, mivel a régió IT-biztonság terén 5-10 éves lemaradásban van Magyarországhoz képest. A közös munka 2018-ban rekordot döntött: a Kuvaitban nyújtott kiberbiztonsági szolgáltatások értéke az egész magyar, az országba érkező termékexport közel 1 százalékát, míg a teljes magyar, szintén Kuvaitba irányuló szolgáltatásexport közel 10 százalékát teszi ki. A Quadron Kuvait mellett Ománban, Bahreinben és az Egyesült Arab Emírségekben is aktív.

 

 

„A régióban végzett munkánkat tovább erősíti, hogy tavaly helyi szakembereket vettünk fel, akik a helyszínen, az anyanyelvükön tudják megoldani a napi feladatokat, ami nagyban segít leküzdeni az esetleges kulturális akadályokat. Továbbra is Magyarország a bázisunk, itthonról támogatjuk és képezzük a kinti csapatot, idén pedig tovább növeljük a régióban alkalmazott munkatársak létszámát és a hazai szakértő csapatot egyaránt. 2019-ben már a szaúd-arábiai piacon is szeretnénk jelen lenni, sőt, az egész régióban helyi irodákból és egy regionális SOC hálózatból álló struktúrát tervezünk létrehozni és elérhetővé tesszük a teljes hazai szolgáltatás-portfóliónkat. Emellett folyamatosan keressük azon magyar cégek partnerségét, akik nyitottak hasonló együttműködésre, amelyet a Qualitynet-tel folytatunk: tehát van exportálható tudásuk vagy saját termékük, mert a terveink között szerepel egy magyar IT-biztonsági szolgáltatás-portfolió összeállítása is.” – mondta el Gulyás Péter, a QUADRON Kibervédelmi Kft. ügyvezető igazgatója. 

 

A QUADRON a Qualitynet-tel közösen vett részt a december első hetében, Kuvaitban megrendezett E-Government Forum szakmai konferencián és expón. A rendezvényen a kuvaiti kormányzat magas szinten képviseltette magát. A magyar cég így többek között Anas Khalid Al Saleh, kuvaiti miniszterelnök-helyettessel is tárgyalást folytatott. Sőt, Magyarország kuvaiti nagykövete, dr. Soós István Gyula, a QUADRON és a Qualitynet képviseletében tartotta meg az esemény egyik nyitóbeszédét, amelyben kiemelte: „Magyarország teljes mértékben kész arra, hogy másokkal is megossza tapasztalatát az elektronikus közigazgatás és a digitális technológia terén, amelyek a magyar állampolgárok biztonságát garantálják. Ez a tapasztalatmegosztás a QUADRON és a Qualitynet közötti partnerséggel már a gyakorlatban is elindult, e kapcsolat pedig rendkívül gyümölcsöző és hatékony. Külön örömmel jelenthetem be, hogy a partnerség az elmúlt időszakban folyamatosan fejlődött és látványos módon haladt előre, ezáltal több jelentős projekt valósult meg Kuvaitban a QUADRON közreműködésével.” – hangsúlyozta dr. Soós István Gyula nyitóbeszédében. 

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05