Kimaxolták a kínai webshopok kedvezményeit a magyar vásárlók

forrás: Prím Online, 2018. december 19. 08:48

Kínai csúcsmobil, robotporszívó, soundbar és fülhallgató – ezek az idei karácsony slágertermékei a kínai webshopokból vásárló magyarok körében. A RendeljKínait.hu adatai szerint a kínai webshopokból rendelő magyarok többsége nem hagyta az utolsó pillanatra a vásárlást és még időben megrendelte a karácsonyi ajándékokat. A statisztika szerint a vásárlók a különböző kedvezményeket biztosító napokon voltak a legaktívabbak – a forgalom nagy részét a Szinglik Napján, valamint a Black Friday és a Cyber Monday közötti időszakban bonyolították le. 

Magyarország vezető távol-keleti termékeket bemutató, tesztelő és értékesítő online platformcsaládja, a RendeljKínait.hu értékesítési adatai szerint idén is az okoskütyük és a robotporszívók a legnépszerűbb termékek a kínai webáruházakból vásárló magyarok körében a karácsonyt megelőző időszakban. A legkeresettebb márkák között magasan vezet a Xiaomi és a BlitzWolf, de az Alfawise termékeit is nagy számban rendelték a magyarok. 

 

Az adatok szerint idén a karácsonyt megelőző időszakban átlagosan közel 40.000 Ft-ért vásároltak kínai webshopokból a magyarok, de volt olyan kiugró összegű rendelés is, ami megközelítette a 300.000 Ft-os értékhatárt. A platformcsalád év eleji felmérése szerint a kínai webshopok egyre népszerűbbek a magyar vásárlók körében, akik elsősorban minőségi termékeket keresnek, és a jó ár-érték arány, valamint a különleges, a hazai piacon kevésbé ismert márkák miatt vásárolnak kínai termékeket. 

 

Az értékesítési adatokból jól látszik továbbá, hogy a vásárlók tudatosan, még időben megrendelték a karácsonyi ajándékokat és a különböző kedvezményeket biztosító napokra időzítették a vásárlást. A legnagyobb forgalmat a Szinglik Napján, valamint a Black Friday és a Cyber Monday közötti időszakban bonyolították le a vásárlók. Ez a vásárlási attitűd egybecseng a tavaszi felmérés eredményeivel, miszerint a legtöbben általában nem hirtelen felindulásból választanak kínai terméket – az akkori válaszadók fele szükséglet alapján, alapos utánajárást követően rendel csak online.  

 

A karácsonyt megelőző időszakban nem csak a rendelésszámot illetően figyelhető meg ugrásszerű növekedés, de számottevően nő a RendeljKínait.hu-n található terméktesztek olvasottsága is ebben az időszakban. Ennek oka, hogy a legtöbb vásárló rendelés előtt keres valamilyen tesztet az adott termékről, amely segítheti a vásárlói döntésben. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05