T-Systems Symposium: az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér az év ICT projektje

forrás: Prím Online, 2018. november 28. 11:04

A robotoktól a mesterséges intelligenciáig, a jövő még soha nem volt fényesebb az ember számára – hívta fel a figyelmet Kevin J. Surace, az évtized innovátora, illetve az első okostelefon megálmodója a Symposium 2018 konferencián. A T-Systems Magyarország hetedik alkalommal megrendezett fórumán az üzleti döntéshozók az EESZT fejlesztésének ítélték az év projektje díjat.

Közel kétezer részvevő előtt számoltak be a digitális világ legújabb trendjeiről a T-Systems Symposiumának hazai és nemzetközi előadói. A konferencia mottójához „Emberi dimenziók – technológiai távlatok” hűen nemcsak az újdonságokat kereste, de azok konkrét felhasználására is nyújtott példákat a T-Systems és üzleti partnereinek megoldásait bemutató kiállítótérben.

 

„Ha össze akarjuk foglalni a digitalizáció várható hatását, a kép egyértelműen pozitív” – tartja Kevin J. Surace, az okostelefon és a digitális asszisztensek megalkotója, szilíciumvölgyi innovátor. A Symposium plenáris előadója szerint „A digitalizációval megjelenő eszközök jobbá teszik az életünket: csökkennek az ismétlődő hétköznapi feladatok, új munkalehetőségek tárháza nyílik meg ezzel, amik persze új készségeket is igényelnek. Teljesen új irányba indulunk, ami mindenki számára tartogat lehetőségeket.” 

 

 

Mindebben a folyamatban Magyarország komoly szerepet játszhat. Srini Gopalan, a Deutsche Telekom AG európai szegmenséért felelős igazgatósági tagja elmondta: „A digitalizáció világszerte átalakítja a társadalmakat. A Kínában figyelemre méltó a mesterséges intelligencia alkalmazása, míg Finnország példaértékű az Európai Unió országai között a nyílt forráskódú fejlesztésben, a digitális közszolgálat kiépítésében és a digitális készségek terjesztésében. Ezek és további példák mind a digitalizáció hasznosságát támasztják alá legyen szó üzletről, gazdaságról vagy társadalomról. Hiszünk abban, hogy Magyarország az egyik legjobb vezetékes- és mobilinfrastruktúrával Európában kivételesen jó helyzetből indul ahhoz, hogy élére álljon a digitális transzformációnak és a "Made in Hungary"-t "Invented in Hungary"-vé változtassa. Infrastruktúrájával, nemzetközi tapasztalatával és digitális tudásával a Deutsche Telekom aktív partner ebben az átalakulásban.”

 

 

A Symposium 2018 konferencián az egyes szekciókban, szakterületenként mutatták be a várható újdonságokat, így az államigazgatás mellett az ipar, a kereskedelem, a közlekedés, az egészségügy, a pénzintézetek piacát érintő technológiai fejlesztésekről volt szó. Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója kiemelte: „A digitalizáció már nem a jövő, hanem a jelen, amely megváltoztatja az életünket, a gazdaságot, valamennyi iparágat. A folyamatnak azok lesznek ennek nyertesei, akik a lehető legjobban kiaknázzák a digitális transzformációban rejlő lehetőségeket. A T-Systems felkészült arra, hogy hiteles és megbízható partnere legyen ügyfeleinek az új kihívásokkal érkező világban.”

 

 

Az eseményen jelentették be, hogy komoly mérföldkőhöz ért a digitális gazdaság fejlesztésének folyamatában a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország: már az ország területének közel hatvan százalékán elérhető a gépek közötti kommunikációra használható új keskenysávú IoT hálózat. Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója elmondta: „A digitális átalakulás mindannyiunk számára kiugrási lehetőséget kínál, a digitalizáció mindenhol előnyre váltható, legyen szó az iparról, kereskedelemről vagy a közigazgatásról, vagy akár a napi rutinunkról és a szabadidőnkről. Mi a Magyar Telekomnál hisszük, hogy elhatározással és közös cselekvéssel minden egyes ember nyertesévé válhat ennek a folyamatnak. A közös cselekvés egyik fontos eleme az NB-IoT hálózat fejlesztése, amely a Telekom fejlesztéseinek köszönhetően már Magyarország területének 60% százalékán elérhető.”

 

 

A T-Systems Magyarország konferenciáján átadták a vállalat partneri díjait is. A Transzformációs partnerség – Ügyfélélmény díjat az SAP Hungary Kft. a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalánál nyújtott szakmai és licencértékesítési együttműködéséért kapta, amellyel hozzájárul a magyar magánszemélyek és vállalatok hatékonyabb ügyintézéséhez a szellemi tulajdonnal kapcsolatos, oltalmi, szabadalmi valamint iparjogvédelmi ügyekben. A leginnovatívabb projekt megvalósításáért járó díjat az OMTLAB nyerte el. A vállalkozás és a T-Systems együttműködésében, közös innovációs tevékenység eredményeként jött létre ugyanis az a beltéri nyomkövető rendszer, mely az ipari vállalatok digitalizációját támogatja a raktározási és logisztikai tevékenység optimalizálásával és hatékonyságnövelésével. A legnagyobb növekedést elérő partner díját pedig a DELL EMC vehette át. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38