Az ABB okos DC töltőrendszert mutatott be az eMove 360° kiállításon

forrás: Prím Online, 2018. november 12. 16:07

Az ABB olyan távvezérelhető, kompakt, fali DC töltőt mutatott be az e-mobilitás kiemelke-dő eseményén Münchenben, amely nagy teljesítménnyel képes közvetlenül a jármű ak-kumulátorát tölteni. 

A Münchenben megrendezett eMove 360° vásárra látogatók a gyakorlatban győződhettek meg az ABB új, kompakt, 24 kW-os DC falitöltőjének kiváló tulajdonságairól.  

 

Az ABB AC töltőihez hasonlóan, az új DC villámtöltő is ideálisan alkalmazható irodaépületekben, autókereskedésekben és nyilvános parkolóhelyeken. Mivel a DC villámtöltő 24 kW-os teljesítménnyel közvetlenül a jármű akkumulátorát képes tölteni, ezért rövidebb töltési időre van szükség, mint a jellemzően 6 kW-os fedélzeti átalakító esetében.      

 

Frank Mühlon, az ABB globális elektromosjármű-töltési üzletágának vezetője így nyilatkozott a termékkel kapcsolatban: „Ha a töltést AC berendezéssel végezzük, a töltési teljesítményt gyakran korlátozza a jármű fedélzeti átalakítója. A fedél-zeti átalakítók névleges teljesítménye jellemzően 3,3, 6 vagy 7 kW, ami azt jelenti, hogy a töltőállomás e feletti teljesít-ményét nem lehet kihasználni.” 

 

„A magas, 60 A kimeneti áramerősségű DC fali töltő a töltési teljesítményt közvetlenül az akkumulátorra adja, így az az átalakító jelentette szűk keresztmetszet kiiktatásával gyors, hatékony töltést biztosít.”  

 

„Arra számítunk, hogy a DC falitöltő a magán járműtulajdonosok és a vállalatok körében is elősegíti majd az e-mobilitási megoldások térnyerését. Büszkék vagyunk arra, hogy új termékünkkel újabb lépést tettünk a kibocsátásmentes közleke-dés felé vezető úton.”  

 

 

Az ABB DC fali töltődoboza egy és két töltőcsatlakozással is forgalomba kerül. A töltő a CCS és a CHAdeMO szabványok-kal is kompatibilis.  Egyszerű napi üzemeltetését a 7 hüvelykes, színes, érintőképernyős kijelzője biztosítja. A töltő a következő főbb funkcióikkal rendelkezik: töltési folyamat indítása és leállítása, töltés előrehaladásának kijelzése, ársza-básra/fizetésre vonatkozó információk, súgómenük, nyelvválasztás és PIN-kód-hozzáférés. 

 

A maximum 920V DC kimeneti feszültségű készülék teljes mértékben jövő-kompatibilis, így hatékonyan tudja majd tölteni a nagy feszültségszintekre tervezett elektromos autók következő generációját is.  

 

Az intelligens DC fali doboz az ABB AbilityTM Connected Services-t használja, aminek köszönhetően kiaknázza a meglévő IT struktúrák kínálta összes lehetőséget, így hitelesítést és back-office integrálást tesz lehetővé, de eszköztárában fizetési platform, távfelügyelet, távdiagnosztika és -javítás, valamint távoli (“over-the-air”) frissítés és bővítés is található. 

 

A rendelkezésre álló főbb opciók a következők: nagyobb biztonságot garantáló rádiófrekvenciás azonosítás (RFID) és képernyőn megjelenő PIN-kód-engedélyezés, a helyi követelményekhez való illeszkedést elősegítő bemeneti áramerős-ség-korlátozó szoftver, statisztikai, konfigurációs és hozzáférés-kezelési célokat szolgáló webalapú eszközök, valamint testreszabott branding lehetőségek.  

 

A Fortune magazin nemrég az ABB-t az előkelő 8. helyre rangsorolta a „világot megváltozató” vállalatok listáján. Az előkelő hellyel az ABB-nek az e-mobilitás és az elektromos járművek töltési technológiája terén elért jelentős fejlesztéseit kívánták elismerni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05