Észtország magyar informatikusokat toboroz

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 21. 15:59

A technológiai szempontjából a világ legsikeresebb országai közé tartozó Észtország toborzási kampányt indított magyar szakemberek számára Career Hunt címmel, élvonalbeli IT-vállalatokkal közösen, nemzetközi szinten ismert cégek (pl. Taxify, Twilio, Microsoft, Veriff és Swedbank) vezetői pozícióinak betöltésére.

A kiválasztott jelöltek öt napos meghívást kapnak Észtországba, ahol megismerkedhetnek IT-óriásokkal, ellátogatnak a NATO internetes biztonsági központjába és a Robotexre, a világ legnagyobb robotikai fesztiváljára, valamint jövőbeni pályafutásukat potenciálisan meghatározó állásinterjún vesznek részt.

 

Az előzetes interjúztatást a munkaadókat a megfelelő jelöltek keresésében támogató Jobbatical nemzetközi állásközvetítő portál végzi. A cég vezérigazgatója, Karoli Hindriks szerint a technológiai szektorban a munkaerőhiány jelenti világszerte és Észtországban is az egyik legnagyobb problémát. A most indított kampány megváltoztathatja az emberek toborzásról alkotott elképzeléseit. „Az egyszerű álláshirdetés már nem elég” – mutat rá a szakember. „A munkavállalók sokkal mobilabbak, mint korábban, és még nagyobb erőfeszítésre van szükség elérésükhöz”. 

 

Karoli Hindris meglátása szerint egészen rendkívüli változásokon megy keresztül a toborzási tevékenység az előző évtizedhez képest. A ManpowerGroup globális toborzási vizsgálata szerint a munkaerőhiány nagyobb problémát jelent napjainkban, mint bármikor az elmúlt 12 évben. A világszerte megkérdezett munkaadók 45%-a nyilatkozott úgy, hogy nehézséget jelent számára a megfelelő hozzáértéssel rendelkező munkavállalók megtalálása. A 43 ország több mint 39 ezer munkaadójának részvételével zajló tanulmány megállapította, hogy a speciális műszaki készségekkel rendelkező munkatársak (mérnökök, informatikusok) iránt a legnagyobb a kereslet. A munkaadók egynegyede szerint idén nehezebb megfelelő szakembereket felvenni, mint tavaly.

 

A Career Hunt lehetővé teszi az észtországi karrier iránt érdeklődő szakembereknek, hogy ingyen eljussanak az országba, és megismerkedjenek a rendelkezésre álló lehetőségekkel még azelőtt, hogy a költözés mellett döntenének. Találkozhatnak a munkaadókkal és megtudhatják, milyen lehetőségek várnak rájuk Tallinban és összességében véve Észtországban. Felkereshetnek olyan IT-óriáscégeket, mint pl. a Taxify, ellátogathatnak a NATO internetes védelmi központjába és a Robotexre, sőt igazi szaunaélményben is részük lehet. 

 

A mindössze 1,3 milliós Észtország egyre növekvő informatikai és távközlési szektorral rendelkezik. Az előrejelzések szerint 2020-ra 37 ezer infokommunikációs (IKT) technológiai szakember hiányzik majd a piacról, és a betöltetlen pozíciók egy részére Magyarországról keresnek jelölteket. 

 

A jelölteknek kínált csomag tartalma: 

  • ötnapos utazás Tallinba, ingyen repülőjeggyel és szállással;
  • ingyenes belépés helyi technológiai rendezvényekre, a NATO internetes biztonsági központjába, találkozás helyi startupokkal;
  • találkozás a potenciális munkaadókkal és csapataikkal;
  • szórakozás (igazi skandináv szaunaélmény, kézműves sör és Robotex); 
  • ismerkedés Észtországgal, mint leendő lakó- és munkahellyel.

 

A jelentkezéseket szeptember 23-ig várják a következő oldalon: https://careerhunt.eu/.

Kulcsszavak: informatika Career Hunt

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09