Díjazták a Panasonic UHD Blu-Ray lejátszóját

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 16. 11:43

A Panasonic felső kategóriás DP-UB9000-as UHD Blu-Ray lejátszója idén elnyerte a rangos EISA-díjat a High-End UHD Blu-ray lejátszó 2018-2019 kategóriában. Ez a nagyszerű teljesítmény megerősíti a lejátszó referencia státuszát és vezető szerepét a piacon kép-, valamint hangminőség terén is.

Az 1982-ben alapított EISA (European Imaging Sound Association) egy szórakoztató elektronikai termékek tesztelésére szakosodott multimédia szövetség. Tagjai között 25 európai ország 53 audio, videó és fotó magazinja található. Az EISA díjakat az egyik legfontosabb fogyasztói ajánlásként tartják számon, ami egy termék számára elérhető, és kulcsfontosságú útmutató a legjobb vásárlói döntések meghozatalánál. 

 

A DP-UB9000 UHD Blu-Ray lejátszó lenyűgözte az EISA zsűrijét, akik szerint a termék egy bámulatosan megtervezett high-end készülék. „Egyedi kép- és hangfeldolgozásának, csúcskategóriás alkatrészeinek és a kifinomult felhasználói beállításoknak köszönhetően a legfinomabb részleteket is kihozza a zenékből és a filmekből.”

 

 

Az EISA-zsűri kiemelte az UB9000 egyedi HDR feldolgozó technológiáját a HDR Optimisert, amely véleményük szerint tökéletesíti az UHD HDR10 tartalmak lejátszását. A lejátszóban található technológia tónustérképezést hajt végre, amely a televízió típusától függetlenül garantálja a stabil HDR-képminőséget és a legfinomabb részletek megjelenítését. A zsűri továbbá méltatta a lejátszó 768kHz-es/32-bites DAC-jának köszönhető extrém minőségű hangzását is, ami „prémium sztereó audioélményt nyújt”.

 

Az EISA-zsűri kitért a DP-UB9000 „luxust árasztó dizájnjára és kialakítására” is. Kiemelték a dupla rétegű alapot, valamint a felső lemezt, az alumínium készülékházat és a merev meghajtó mechanizmust, amellyel a stílusos és szemet gyönyörködtető lejátszó mindig „készen áll a következő bevetésre”.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az EISA zsűrije elismerte, milyen élvonalbeli minőséget kínál a DP-UB9000 lejátszónk az otthoni szórakoztatásban. A DP-UB9000 Blu-ray lejátszónk a HDR10+ és a Dolby VisionTM technológiát is támogatja, és ezzel a Panasonic Blu-ray lejátszók eddigi legkiemelkedőbb kép- és hangminőségét éri el” – összegezte Michael Friedrich, a Home AV Group, Panasonic Marketing Europe ügyvezető igazgatója.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05