Magyarországra látogat a világ legfiatalabb unikornisa

forrás: Prím Online, 2018. június 15. 13:09

Markus Villig, napjaink egyik leggyorsabban növekvő utazásmegosztó vállalatának, a Taxify-nak a tulajdonosa június 21-én Magyarországra látogat. A cégvezér Budapesten fogja megosztani tapasztalatait egy nem mindennapi, kötetlen beszélgetés keretein belül a startupok világa iránt érdeklődőkkel. Az eseményen betekintést nyerhetünk az 1 milliárd dollár fölötti értékeltségű startup 24 éves tulajdonosának gondolkodásmódjába.

Markus Villig a világon a legfiatalabb tulajdonosként érdemelte ki az „unikornis” címet, ugyanis cége, a Taxify, 1 milliárd dollár fölötti értékeltségű startup lett a közelmúltban történt 175 millió dollár értékű tőkebevonásnak köszönhetően. A cég rendkívül gyors növekedését figyelembe véve cseppet sem meglepő, hogy az új befektetők közül a legnagyobb a Daimler, mely többek között a Mercedes-Benz tulajdonosa is.

 

 

Június 21-én Budapesten rendezik meg a LIFT99 Founders2Founders elnevezésű eseményét, melynek Markus Villig, a Taxify 24 éves tulajdonosa lesz a vendége. A tallinni központú LIFT99 egy meghívásos rendszerrel működő startup közösség, melynek tagjai lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák és megvitassák egymással és a kiválasztott érdeklődőkkel tapasztalataikat, tudásukat, és ezáltal közösen fejlődjenek. Az események célja, hogy színpadra szólítsák a világ legeredményesebb vállalkozóit és cégalapítóit, akik így egy exkluzív beszélgetés keretein belül mesélhetik el, hogy hogyan jutottak el az ötlettől a megvalósításig, milyen buktatói lehetnek a cégalapításnak, és mit érdemes mindenképpen megfogadnia annak, aki hasonló sikereket szeretne elérni. A budapesti esemény résztvevői is első kézből hallhatják a világ egyik legsikeresebb srartup tulajdonosának, Markus Villignek a tanácsait. 

 

„A világ legnagyobb technológiai vállalatai eddig jellemzően az USA-ban vagy Ázsiában születtek, azonban itt az idő arra, hogy ezen változtassunk. Egyelőre versenyelőnyben vannak, azonban a történelem azt igazolja, hogy mindig van lehetőség arra, hogy további szereplők is ringbe szálljanak, reméljük, hogy mi lehetünk az egyik európai cég, aki ezt a változást előidézi. Éppen ezért nagyon örülök neki, hogy Budapesten is megoszthatom a Taxify történetét.” – mondta el a cég alapító tulajdonosa közelgő magyarországi látogatásával kapcsolatban. 

 

A mindössze 24 éves stratup tulajdonos Villig 2013-ban Észtországban, a szüleitől a főiskolai tanulmányaira kapott pénzből dolgozta ki a szolgáltatás első változatát, és saját maga toborozta az első sofőröket is ötlete megvalósításához. Öt év alatt a cég a világ egy jelentős részét meghódította Tallinnból indulva, ugyanis napjainkra már több mint 25 országban vannak jelen 500 000 sofőrrel, és 10 milliónál is több utas használja a Taxify-t világszerte. 

 

Az eseményt szervező LIFT99 idén júniusban indítja el több mint 2 millió dolláros beruházással a LIFT99 Skillsharing Platform névre keresztelt applikációját, melynek az a célja, hogy jelenlegi és jövőbeni cégalapítók ezen a felületen oszthassák meg egymással ötleteiket, tapasztalataikat és szakértelmüket annak érdekében, hogy segíthessék egymás fejlődését.    

 

A LIFT99 Founders2Founders budapesti eseményre itt lehet regisztrálni.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05