A Fujitsu diktálja a tempót a virtualizált scale-out SAP HANA rendszereknél

forrás: Prím Online, 2018. április 19. 13:41

A nagyméretű rendszereiket SAP HANA platformon futtató vállalatok hitelesített scale-out teljesítménnyel optimalizálhatják kritikus virtualizált infrastruktúrájukat az adatközpontban. A Fujitsu PRIMEQUEST nagyvállalati szerverek új SAP által hitelesített teszteredményei igazolják, hogy a kiszolgálók lépést tudnak tartani az SAP HANA-n futó rendszerek által használt adattömeg gyors ütemű növekedésével – hozzájárulva ezzel a digitális átalakulás sikeréhez.

Az adatáteresztő kapacitás, a sebesség és a skálázhatóság terén szigorú követelményeket támasztó SAP Standard Application Benchmark tesztek segítségével az ügyfelek és a partnerek kiválaszthatják az IT-megoldásaikhoz legmegfelelőbb hardverkonfigurációt. Az SAP HANA-hoz kidolgozott tesztverzió, az „SAP Standard Application Benchmark Version 2 for SAP Business Warehouse (SAP BW)” teljes körűen felméri, mennyire képes a rendszer feldolgozni az SAP HANA-n futó feladatokat és támogatni az SAPA HANA környezetek optimális működését. A Fujitsu nemrég sikeresen teljesítette a benchmark követelményeit az SAP HANA-t virtualizált VMware vSphere 6.5 platformon és nem virtualizált formában is futtató PRIMEQUEST 2800B3 szerverekkel. A 4 és 8 SAP HANA node-os rendszerek eredményeit az SAP hitelesítette.

 

Az SAP később bejelentette, hogy 16 node-ig támogatja a VMware vSphere 6.5 legújabb verziójának használatát SAP HANA scale-out környezetekben. Ez magas teljesítményszinteket biztosít az SAP HANA-hoz, 64 (16x4) TB RAM rendszermemória mellett. A VMware vSphere megoldás a Fujitsu PRIMEFLEX for SAP HANA integrált rendszerének része.

 

 

A Fujitsu által támogatott SAP BW alkalmazás SAP HANA-hoz szánt kiadása segít maximális beruházásmegtérülést elérni, és dinamikus üzletmenet-folytonosságot biztosít a rendszererőforrások rugalmas kiosztásával az SAP HANA scale-out rendszerek között. A Fujitsu integrált megoldása a maximális skálázhatóság érdekében négy- vagy nyolcfoglalatos felső kategóriás Fujitsu PRIMERGY vagy PRIMEQUEST rendszereket használ.

 

Az ügyfelek így olyan, teljes körűen skálázható, megbízható infrastruktúrát vehetnek igénybe, amely készen áll a digitalizálással járó igények támogatására, gyorsan üzembe állítható, könnyen üzemeltethető, ugyanakkor a beruházást is értékállóvá teszi. Az adattömeg növekedése egyszerűen kiszolgálható a kapacitás és a teljesítmény igény szerinti növelésével anélkül, hogy ehhez meg kellene változtatni a meglévő hardvert vagy virtualizációs platformot. 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu PRIMERGY és PRIMEQUEST szerverekre és VMware vSphere 6.5 platformra épülő Fujitsu PRIMEFLEX for SAP HANA integrált rendszer már ma is megvásárolható közvetlenül a Fujitsutól és SELECT viszonteladó partnereitől. Ára rendszerkonfigurációtól függően változik. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Ez lehet a rohamosan terjeszkedő olcsó kínai webshopok igazi ellenfele

Miközben az olcsó, kevésbé minőségi árut kínáló kínai cégek gőzerővel árasztják el Európát a termékeikkel, egyre többen fordulnak egy új alternatív vásárlás felé. Ez a jelenség a közösségi finanszírozás megjelenése az online vásárlásban, ami a prémium és luxus színvonalat teszi elérhetővé. Az alacsony ár mindkettőben közös, eredményben viszont drasztikusan eltér egymástól a kétfajta vásárlás.

2024. április 15. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09