Tavasztól lesz kapható a kisméretű hordozható Sony projektor

forrás: Prím Online, 2018. március 19. 14:32

A Sony bejelentette, hogy az MP-CD1 mobil projektor idén tavasztól lesz kapható Európában. A tenyér méretű, könnyen hordozható MP-CD1 akár 120”-os kép kivetítésére képes kb. 3,5 m-es távolságból. Ez a mindössze 280 g tömegű sokoldalú, többfunkciós, szinte tökéletesen zajmentes projektor bármilyen felületet képes azonnal széles vetítővászonná alakítani, így tökéletes eszköz üzleti prezentációk, játékok, szabadtéri rendezvények vagy családi házimozi vetítésére.

A projektor nagy fényerejű kivetítője DLP IntelliBright technológiára épül, amely fejlett képfeldolgozó algoritmusoknak köszönhetően az akkumulátor élettartamának csökkenése nélkül képes növelni a fényerőt.

 

A projektor különleges kialakítása révén a nagy fényerő mellett is minimális a hőképződés. A tenyérnyi méretű készülék az iF 2018 formatervezési díjat is elnyerte. A 105 lumen ANSI besorolással és 5000 mAh beépített akkumulátorral rendelkező projektor folyamatosan tiszta és erőteljes képet vetít, akár két órán keresztül. Az üzemidő az akkumulátor szabványos USB-C porton keresztül, akár működés közben történő töltésével egyszerűen meghosszabbítható, tehát nincs szükség egyedi AC adapterre, amely gyakran nincs kéznél, amikor szükség volna rá. Kültéri használat esetén az MP-CD1 telepe hordozható töltőről is egyszerűen tölthető.

 

A bekapcsolási idő mindössze 5 másodperc, és a projektor HDMI kapcsolat segítségével egyszerűen összekapcsolható más készülékekkel, így többféle forrásból, PC-ről vagy akár PlayStation-ről is másodpercek alatt megoszthatóvá válik a tárolt tartalom. Ezzel könnyen kiküszöbölhetők a fennakadások az üzleti tárgyalásokon. A külön megvásárolható HDMI hardverkulcs különféle eszközökkel, pl. okostelefonokkal és tabletekkel is vezeték nélküli kapcsolatot biztosít, lehetővé téve a streamelt tartalmak megtekintését. A hardverkulcs áramellátása USB porton keresztül vetítés közben is üzemel.

 

A projektor automatikus trapézkorrekciós funkciója ferde szögben történő vetítés esetén is torzítás nélküli teljes méretű képet biztosít, a dinamikus képbeállítási funkció pedig optimális fényerőt és telítettséget állít be a vetített képekhez és videókhoz. A készülék alján lévő szabványos állványfoglalat megkönnyíti a vetítést bármely felületre – akár a mennyezetre is.

 

 

Az MP-CD1 projektor 2018 áprilisától érhető el Európában.

További termékinformációkért kérjük, látogasson el a https://www.sony.hu/electronics/kivetito/mp-cd1 weboldalra.

 

Műszaki adatok:

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kutatás: a közösségi média böngészése több órát vesz el az alvásból

Naponta három és fél órát töltenek közösségi média-oldalakon lefekvés előtt egy felmérés szerint az amerikai válaszadók, gyakran az alvás rovására. A rossz alvásban sok tényező játszhat szerepet, azonban a probléma széles körű: a Huawei és az Ipsos tavalyi kutatása szerint a megkérdezettek 35 százaléka szenved alvási nehézséggel, és ugyanennyien szeretnének változtatni rajta. Idén március 15-én tartják az Alvás világnapját, hogy felhívják a figyelmet az alvás fontosságára, az alvászavarok okozta problémákra és a megoldásukra. Ez utóbbihoz a viselhető okoseszközök alvásfigyelő funkciója nagy segítséget nyújthat, amelyek a részletes elemzés mellett javaslatokat is adhatnak a minőségi alváshoz.

2024. március 11. 17:43

2024-ben 75 iF Design Díjat nyert el a Samsung

A Samsung összesen 75 díjat nyert a rangos német, nemzetközileg is elismert International Forum (iF) Design 2024 dizájnversenyen. A vállalat két Arany Díjban részesült – a Samsung OLED TV (S95C), valamint a Galaxy Z Flip5 Maison Margiela kiadása*  kapta meg az elismerést. A Samsung televíziók, okostelefonok és egyéb készülékei mind a 9 kategóriában –, beleértve a Termék és Felhasználói élményt is – díjat érdemeltek. 

2024. március 4. 14:37

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A Galaxy Buds széria legújabb frissítése magával ragadó, intelligens hangzást kínál

A Samsung közelmúltban megjelent Galaxy S24 termékcsaládja a Galaxy AI erejével új lehetőségeket teremtett a kultúrák közötti kapcsolatteremtésre. A biztonságos, készülékeken elérhető mesterséges intelligenciával a felhasználók jelenleg 13 nyelven hidalhatják át a kommunikáció során felmerülő nyelvi akadályokat. A Galaxy Buds fülhallgatókat érintő legújabb frissítések még zökkenőmentesebbé tehetik ezen okosfunkciók használatát.

2024. február 29. 14:28

Az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészséget helyezi fejlesztései fókuszába idén a Huawei

Prémium kategóriás zászlóshajó termékeivel jelentkezik a Huawei fogyasztói üzletága az idei barcelonai Mobil Világkongresszuson (MWC). Olyan, nagy érdeklődésre számot tartó, a divatot és csúcstechnológát ötvöző terméket mutatnak be, mint a HUAWEI Mate 60 RS ULTIMATE DESIGN okostelefon, a HUAWEI FreeClip vezeték nélküli fülhallgató és a HUAWEI WATCH GT 4 okosóra. A Huawei tavaly megszilárdította pozícióját a viselhető prémium okoseszközök piacán: 2023 végére több mint 150 millió okosórát szállított le. A vállalat tovább növeli kutatás-fejlesztési beruházásait. Idén három fontos iparági kihívást, az alvásfigyelést, a vérnyomásmérést és a mentális egészség kezelését érintő innovációkra összpontosít.

2024. február 28. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15