Az ABB az új string inverterrel bővíti a napelemes invertereinek választékát

forrás: Prím Online, 2018. február 20. 18:27

Az ABB költséghatékony, decentralizált napelemes rendszerekhez tervezett PVS-100/120 típusú, felhőre csatlakozó, háromfázisú string inverter megoldásai mától kereskedelmi forgalomban is megvásárolhatóak.

Összhangban azzal a trenddel, hogy a napenergia-hasznosítás piacán egyre nagyobb az igény az olyan új, költséghatékony platformok iránt, amelyek kiemelkedően magas, 1000 – 1500 VDC teljesítményű string invertereket kínálnak, az ABB PVS-100/120 platformja a rendszerek telepítőinek és a fejlesztők számára is maximális befektetés-arányos megtérülést (ROI) kínál, illetve csökkenti a beruházási és az üzemeltetési költségeket is.

 

A PVS-100/120, amely nagyméretű, kereskedelmi és ipari, talajszintre vagy tetőre szerelt rendszerek számára egyaránt alkalmas, „hat-az-egyben”, teljes körű „sun-to-socket” megoldás, amely bizonyítottan garantálja a skálázhatóságot, a rugalmasságot, a proaktív naperőmű-üzemeltetés és a könnyű telepíthetőséget.       

 

Marco Trova, az ABB közüzemi méretű fotovoltaikus rendszerekhez gyártott inverterek globális termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az új PVS-100/120 string invertercsalád a nagy teljesítményű fizikai alkotórészek és termékek integrálásának, valamint a digitalizálásnak köszönhetően semmilyen más inverterhez nem hasonlítható mértékben tud együttműködni a teljes naperőművel.”  

 

 

A PVS-100/120 napelemes invertercsalád optimalizálja a teljes beruházási költséget, és az alábbi kedvező tulajdonságokkal rendelkezik: 

  • 50%-kal csökkenti a telepítési és a logisztikai költségeket, mivel kevesebb inverter szükséges az optimális energiatermelési blokk kialakításához, illetve a PVS-100/120 jelű inverterekkel olyan megoldás jelenik meg a piacon, amely a legnagyobb beépített teljesítményt garantálja a 1000 VDC feszültségszintű string inverterek között.
  • Gyorsaság és jobb felhasználói élmény, valamint a meglévő modul szerelési struktúráját kihasználó gyors telepítés, ami idő- és költségmegtakarítást biztosít a logisztika, a képzés és a helyszíni előkészítő munkálatok terén. A sokrétű beüzemelési segédleteknek (például applikációval a beépített wifin keresztül) köszönhetően a beüzemelés jól szabályozott, jól irányítható folyamat során valósítható meg, ami biztosítja a telepítési idő csökkentését, és javítja a felhasználói élményt. 

Az intelligens terméktervezési jellemzők között ki kell emelni a biztonságos hozzáférést biztosító, kulccsal zárható fedelet, a gyors PV-csatlakozókat, továbbá a Wi-Fi-n történő konfigurálást, amelyeknek köszönhetően kizárható a vízbejutás kockázata, tovább csökkenthető a kábelezéshez, valamint a biztosítékok és a túlfeszültség-levezetők (SPD-k) ellenőrzésekhez szükséges idő.

  • Nagyobb kapacitás a sokoldalúság megőrzése mellett. Ezt a piacon egyedülálló hat darab MPPT biztosítja, amely növeli a fotovoltaikus (PV) erőmű kialakításának rugalmasságát, de ezzel párhuzamosan megőrzi a komplex rendszerekben elérhető teljesítményt is. A könnyen tervezhető invertermegoldások könnyen adaptálhatók a nagy kereskedelmi épületek tetejére vagy a talajra telepítendő rendszerek igényeihez is, így biztosítva, hogy a telepítők és a fejlesztők kezét ne kössék meg a korábbi kiépített rendszerek.
  • A naperőmű proaktív vezérlése és irányítása az ABB Ability segítségével, távfelügyeleti képességekkel, paraméter-beállítással és firmware (FW) frissítésekkel, amelyeknek köszönhetően az erőmű alacsonyabb komplexitási szintje mellett is javítható a megbízhatóság és az üzemi költséghatékonyság. 

Az új invertereket az ABB Ability platform adottságai támogatják, amelyek további felügyeleti frissítéseket, kiváló eszközgazdálkodást tesznek lehetővé, és a skálázhatóságnak köszönhetően az üzem teljes élettartama alatt védik az ügyfelek beruházását. Teljes körű Sunspec-kompatibilitásuk garantálja, hogy könnyen integrálhatók harmadik fél által gyártott rendszerekkel, így például adatgyűjtőkkel és/vagy SCADA rendszerekkel.   

  • Jobb hatásfokú üzemeltetés és karbantartás valósítható meg az erőmű élettartama alatt a főbb alkotóelemeknek, így például a belső, nagy igénybevételre tervezett hűtőventilátoroknak köszönhetően, amelyek a tervezett karbantartási ciklusok során könnyen kiszerelhetők.   

A fejlett hőmérséklet-menedzsment, amit a vízszintes vagy függőleges felszerelési lehetőség és szabályozott sebességű hűtőventilátor egészít ki, megnöveli az inverterek élettartamát, és csökkenti a hűtőventilátor energiafogyasztását melynek eredményeképp nagyobb hatásfok érhető el.

  • „All-in-One” kialakítás

 

 

Az inverter alapfelszereltségben rendelkezik AC és DC szakaszolókapcsolóval, DC oldali olvadóbiztosítékokkal, AC és DC oldali túlfeszültséglevezetővel valamint a stringek közvetlenül MC4 csatlakozóval csatlakoztathatóak inverterhez. Ezáltal megszűnik a további AC és DC csatlakozó szekrény alkalmazása az inverter mellett, mellyel jelentős költségmegtakarítás érhető el. 

 

Marco ezekkel a szavakkal zárta a termék bemutatását: „Az ABB PVS-100/120 invertercsaládjához tartozó termékeket a világ különböző pontjain már számos projekt keretében telepítik, mivel egyre több naperőmű tűzi ki a célt, hogy a hardver és a szoftver kombinálásával kiaknázza a nagy teljesítményű inverterek kínálta költségmegtakarítási lehetőséget és rugalmasságot.”

Kulcsszavak: napelem inverter ABB

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15