Az ABB az új string inverterrel bővíti a napelemes invertereinek választékát

forrás: Prím Online, 2018. február 20. 18:27

Az ABB költséghatékony, decentralizált napelemes rendszerekhez tervezett PVS-100/120 típusú, felhőre csatlakozó, háromfázisú string inverter megoldásai mától kereskedelmi forgalomban is megvásárolhatóak.

Összhangban azzal a trenddel, hogy a napenergia-hasznosítás piacán egyre nagyobb az igény az olyan új, költséghatékony platformok iránt, amelyek kiemelkedően magas, 1000 – 1500 VDC teljesítményű string invertereket kínálnak, az ABB PVS-100/120 platformja a rendszerek telepítőinek és a fejlesztők számára is maximális befektetés-arányos megtérülést (ROI) kínál, illetve csökkenti a beruházási és az üzemeltetési költségeket is.

 

A PVS-100/120, amely nagyméretű, kereskedelmi és ipari, talajszintre vagy tetőre szerelt rendszerek számára egyaránt alkalmas, „hat-az-egyben”, teljes körű „sun-to-socket” megoldás, amely bizonyítottan garantálja a skálázhatóságot, a rugalmasságot, a proaktív naperőmű-üzemeltetés és a könnyű telepíthetőséget.       

 

Marco Trova, az ABB közüzemi méretű fotovoltaikus rendszerekhez gyártott inverterek globális termékmenedzsere így nyilatkozott: „Az új PVS-100/120 string invertercsalád a nagy teljesítményű fizikai alkotórészek és termékek integrálásának, valamint a digitalizálásnak köszönhetően semmilyen más inverterhez nem hasonlítható mértékben tud együttműködni a teljes naperőművel.”  

 

 

A PVS-100/120 napelemes invertercsalád optimalizálja a teljes beruházási költséget, és az alábbi kedvező tulajdonságokkal rendelkezik: 

  • 50%-kal csökkenti a telepítési és a logisztikai költségeket, mivel kevesebb inverter szükséges az optimális energiatermelési blokk kialakításához, illetve a PVS-100/120 jelű inverterekkel olyan megoldás jelenik meg a piacon, amely a legnagyobb beépített teljesítményt garantálja a 1000 VDC feszültségszintű string inverterek között.
  • Gyorsaság és jobb felhasználói élmény, valamint a meglévő modul szerelési struktúráját kihasználó gyors telepítés, ami idő- és költségmegtakarítást biztosít a logisztika, a képzés és a helyszíni előkészítő munkálatok terén. A sokrétű beüzemelési segédleteknek (például applikációval a beépített wifin keresztül) köszönhetően a beüzemelés jól szabályozott, jól irányítható folyamat során valósítható meg, ami biztosítja a telepítési idő csökkentését, és javítja a felhasználói élményt. 

Az intelligens terméktervezési jellemzők között ki kell emelni a biztonságos hozzáférést biztosító, kulccsal zárható fedelet, a gyors PV-csatlakozókat, továbbá a Wi-Fi-n történő konfigurálást, amelyeknek köszönhetően kizárható a vízbejutás kockázata, tovább csökkenthető a kábelezéshez, valamint a biztosítékok és a túlfeszültség-levezetők (SPD-k) ellenőrzésekhez szükséges idő.

  • Nagyobb kapacitás a sokoldalúság megőrzése mellett. Ezt a piacon egyedülálló hat darab MPPT biztosítja, amely növeli a fotovoltaikus (PV) erőmű kialakításának rugalmasságát, de ezzel párhuzamosan megőrzi a komplex rendszerekben elérhető teljesítményt is. A könnyen tervezhető invertermegoldások könnyen adaptálhatók a nagy kereskedelmi épületek tetejére vagy a talajra telepítendő rendszerek igényeihez is, így biztosítva, hogy a telepítők és a fejlesztők kezét ne kössék meg a korábbi kiépített rendszerek.
  • A naperőmű proaktív vezérlése és irányítása az ABB Ability segítségével, távfelügyeleti képességekkel, paraméter-beállítással és firmware (FW) frissítésekkel, amelyeknek köszönhetően az erőmű alacsonyabb komplexitási szintje mellett is javítható a megbízhatóság és az üzemi költséghatékonyság. 

Az új invertereket az ABB Ability platform adottságai támogatják, amelyek további felügyeleti frissítéseket, kiváló eszközgazdálkodást tesznek lehetővé, és a skálázhatóságnak köszönhetően az üzem teljes élettartama alatt védik az ügyfelek beruházását. Teljes körű Sunspec-kompatibilitásuk garantálja, hogy könnyen integrálhatók harmadik fél által gyártott rendszerekkel, így például adatgyűjtőkkel és/vagy SCADA rendszerekkel.   

  • Jobb hatásfokú üzemeltetés és karbantartás valósítható meg az erőmű élettartama alatt a főbb alkotóelemeknek, így például a belső, nagy igénybevételre tervezett hűtőventilátoroknak köszönhetően, amelyek a tervezett karbantartási ciklusok során könnyen kiszerelhetők.   

A fejlett hőmérséklet-menedzsment, amit a vízszintes vagy függőleges felszerelési lehetőség és szabályozott sebességű hűtőventilátor egészít ki, megnöveli az inverterek élettartamát, és csökkenti a hűtőventilátor energiafogyasztását melynek eredményeképp nagyobb hatásfok érhető el.

  • „All-in-One” kialakítás

 

 

Az inverter alapfelszereltségben rendelkezik AC és DC szakaszolókapcsolóval, DC oldali olvadóbiztosítékokkal, AC és DC oldali túlfeszültséglevezetővel valamint a stringek közvetlenül MC4 csatlakozóval csatlakoztathatóak inverterhez. Ezáltal megszűnik a további AC és DC csatlakozó szekrény alkalmazása az inverter mellett, mellyel jelentős költségmegtakarítás érhető el. 

 

Marco ezekkel a szavakkal zárta a termék bemutatását: „Az ABB PVS-100/120 invertercsaládjához tartozó termékeket a világ különböző pontjain már számos projekt keretében telepítik, mivel egyre több naperőmű tűzi ki a célt, hogy a hardver és a szoftver kombinálásával kiaknázza a nagy teljesítményű inverterek kínálta költségmegtakarítási lehetőséget és rugalmasságot.”

Kulcsszavak: napelem inverter ABB

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már 250 SafeCross okoszebra védi a magyar gyalogosok biztonságát

2024. április 13-án, Debrecenben ünnepélyes családi rendezvényen adta át a Pearl Enterprises Kft. az általa fejlesztett 250. SafeCross okoszebrát.

2024. április 16. 18:10

Májusban indul az első SMP Marketing Masters kurzus!

A Magyar Marketing Szövetség elhozza a hazai szakemberek és marketingtevékenységet végzők számára a legszínvonalasabb stratégiai, kreatív, digitális, illetve technológiai tudásbővítő kurzusokat. Az SMP Masters magyar nyelvű, programsorozat összesen 5, egyenként 2 napos tematikus kurzusból áll.

2024. április 16. 11:41

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

Dizájnkiállításon és konyhai szakkiállításon is megmutatja magát a Samsung

A Samsung két milánói eseményen vesz részt idén áprilisban. A vállalat az EuroCucina 2024 konyhai szakkiállításon az összekapcsolt otthonok jegyében mutatja be új, prémium konyhai eszközeit és az életstílust, amit a készülékek kínálhatnak. A Milánói Design Hét Fuorisalone 2024 eseményén rendezett dizájnkiállításán pedig művészileg is megmutatja a látogatóknak a vállalat formatervezési filozófiáját.

2024. április 15. 19:32

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09