Költséghatékony belső szállítmányozás

forrás: Prím Online, 2018. február 20. 13:59

Komolyan növekszik itthon is a kereslet az együttműködő robotok iránt. Nem meglepő tehát, hogy bővíti hazai hálózatát az együttműködő mobil robotok piacvezetője is, a dán Mobile Industrial Robots (MiR). Új partnere a B&O Engineering Kft., amely több évtizedes szakértelemmel a háta mögött nyújt segítséget ipari automatizálásban a hazai cégeknek. A B&O Engineering Kft. így a MiR megoldások első magyar forgalmazójának, a RONIX-AUTOMATIKA Kft.-nek nyomába lép.

Kollaboratív robotokra specializálódtak

A tavalyi évben fennállásának 10. évét ünneplő B&O Engineering Kft. ügyvezetője, Borsos Balázs úgy véli, hogy komoly lehetőségek rejlenek a mobil robotokban, és a jövőben meghatározó szerepet fognak betölteni a vállalatok intralogisztikai folyamataiban is. Bátran bízhatunk a szavában, hiszen az általa sikeresen vezetett vállalat otthonosan mozog a legmodernebb, ipari automatizálásra fókuszáló megoldásokban; robottechnikára, kollaboratív robotokra specializálódtak, komplett gyártósorok tervezésében is részt vesznek. Szakértelmüket mi sem bizonyítja jobban, mint hogy árbevételük a tavalyi évben elérte a 1,2 milliárd forintot, és olyan partnerekkel dolgoznak együtt, mint a Denso, az Audi Hungária Zrt. vagy a Flex. Most a Mobile Industrial Robots mellett tették le a voksukat.

 

 

Kevesen ismerik fel egyelőre a lehetőséget, pedig nagy bennük a potenciál

Magyarországon - méretéhez képest – sok robot eladás történik, a megrendelések jellemzően nagy, multinacionális vállalatoktól érkeznek. Általánosságban azonban a vállalatok gondolkodásmódján van még mit javítani, kevesen ismerik fel egyelőre a lehetőséget, amit a robottechnológia a versenyképesség növeléséért tehet.  „Magyarországon égető probléma például a munkaerőhiány, főleg a multinacionális vállalatoknál, ahol ennek következtében fennakadás mutatkozhat a termelésben. Ebben nyújthatnak megoldást az együttműködő mobil robotok. A hazai nagyvállalatok már felfedezték a bennük rejlő lehetőséget, és előszeretettel ruháznak be robotokba, nagy mennyiségben.” – mondta Borsos Balázs. 

 

Míg a robot kiváltja a kis hozzáadott értékű munkát, addig a dolgozók más szinteken, értékteremtő folyamatokban vehetnek részt. A MiR robotok segíthetnek a logisztika során, a gyártásban és más robotoknak is mobilitást adhatnak, például robotkaroknak, amelyek a MiR robotokra szerelhetőek. A lehetőségek tárháza azonban végtelen. A dán robotgyártó vállalat termékei az emberek közvetlen közelében képesek dolgozni, mindenféle biztonsági intézkedés nélkül, így nagymértékben optimalizálják a termelési területen zajló szállítmányozást. A MiR robotok emellett rendkívül felhasználóbarátok: kevesebb, mint egy nap alatt telepíthetőek, valamint az intuitív interfésznek köszönhetően a programozási tapasztalattal nem rendelkező alkalmazottak is tudják őket programozni.

 

 

A MiR autonóm robotjai a fejlett mobil robotok új generációját jelentik, amelyek gyors megtérülést eredményeznek a befektető számára, gyakran kevesebb, mint egy év alatt. A forgalmazókon keresztül a vállalatok élő bemutatót kérhetnek, sőt a MiR robotokat akár saját telephelyükön is tesztelhetik, a megrendelést követően pedig mindössze négy hét alatt leszállítják nekik a terméket. Innen pedig már az üzembe helyezés nem tart tovább egy napnál.

 

A B&O Engineering Kft. idei célkitűzése, hogy megsokszorozza a MiR robotok eladásait, és minél több nagyvállalatnak juttassa el az innovatív technológiát. „A B&O Engineering a hazai robotika egyik éllovasa az együttműködő robotokat illetően. Az ipari automatizálás terén, számos iparági szegmensben szerzett tapasztalatokat, ennek köszönhetően döntöttünk úgy, hogy forgalmazónak nevezzük ki őket. Erős és ügyfélközpontú szervezetet építettek fel, amelynek komáromi székhelye könnyen elérhető, így téve őket ideális üzleti partnerré mind a Mobile Industrial Robots, mind a végfelhasználók számára.” – mondta Jesper Sonne Thimsen, a Mobile Industrial Robots kelet-európai régiójának értékesítési vezetője.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05