Rendeljen Főtaxit a megújult aplikációval

forrás: Prím Online, 2017. december 15. 10:17

December közepén megújult a Főtaxi taxirendelő applikációja, amelyen keresztül immár az utasok 30 százaléka rendel kocsit. 

Mivel a karácsonyi és partiszezonban 20-25 százalékkal nő a cég utasforgalma, a Főtaxi a minél gyorsabb utaskiszolgálás érdekében az applikáció használatát javasolja ügyfeleinek. Az applikáció legújabb verziója december 15-től tölthető le a mobiltelefonokra. 

 

Magyarország legrégebbi fuvarszervező vállalata, a piacvezető Főtaxi jelenleg közel 1500 gépkocsival szolgálja ki az utasforgalmat a fővárosban. A cég adatai szerint az év utolsó két hónapjában jelentősen, 20-25 százalékkal növekszik meg a rendelések száma, különös tekintettel a legforgalmasabb esti órákra. Jelenleg a rendelések mintegy 30 százaléka érkezik applikáción keresztül, és ez az arány folyamatosan emelkedik. 

 

„Azt ajánljuk utasainknak, hogy válasszák minél többen az Androidra, Windows Phone-ra és iOS-re egyaránt gyorsan letölthető applikációnkat, mivel az azon keresztül történő rendelések, a mögötte futó komplex forgalomirányítási rendszernek köszönhetően, a címkiosztáskor előnyt élveznek a telefonos rendelésekkel szemben” – mondta el Dudás Zoltán, a Főtaxi taxiüzletág igazgatója. „Mindez azt jelenti, hogy amíg egy telefonon leadott rendelés nyomán, átlagos forgalmi viszonyok között 8-10 perc alatt ér ki az autó a címre, addig az applikáción történő rendeléseket átlagosan 5-6 perc alatt tudjuk teljesíteni” – tette hozzá Dudás Zoltán.

 

A minél gördülékenyebb kiszolgálás és a felhasználói élmény növelése érdekében a Főtaxi december közepén frissítette taxirendelő applikációját. Így az eddig is elérhető menetdíj kalkulátor már nemcsak előzetes kalkulációt ad a viteldíjra, hanem út közben nyomon követhetjük telefonunk kijelzőjén a GPS adatokkal összevetve azt is, hogy éppen hol áll a taxaméter. A frissítésnek köszönhetően a korábbinál egyszerűbben adhatunk le előrendelést, amelyet aztán egyetlen kattintással törölni is tudunk, emellett az utasok a fizetés után értékelhetik a sofőrt is. 

 

Mindezek mellett a korábban már megszokott funkciók továbbra is az applikációt használó utasok rendelkezésére állnak. Így egyetlen kattintással tudunk kocsit rendelni, a rendelés után megjelenik a telefonunkon a taxis fényképe, a taxi útvonalát nyomon tudjuk követni, az autó megérkezésére hangjelzés figyelmeztet bennünket, és a bankkártyákat is felvihetünk a rendszerbe a minél gyorsabb és kényelmesebb fizetés érdekében. Szintén hasznos a repülőtéri előzetes prevoucher igénylésének lehetősége, amely egy hétig érvényes, és így már az elutazás napján a hazafelé fuvart is megrendelhetjük, és kisebb várakozási idővel igénybe vehetjük a szolgáltatást. Emellett arra is módunk nyílik, hogy részletes feltételek alapján kérjünk autót, elmenthetjük a kedvenc címeinket és áttekinthetjük korábbi rendeléseinket. 

 

Az applikációt a magyar Nerd Developments fejlesztette. Az informatikai start up cég kifejezetten taxisvállalatok számára kínál testre szabott, komplex vállalat- és forgalomirányítási megoldásokat, amelyeknek csak egy elemét képezi maga az applikáció. A cég eredményességét jelzi, hogy a hazai mellett (pl. a Főtaxi, a Taxi Plus és több vidéki taxistársaság) az európai piacot is sikerrel hódították meg, ugyanis már Dániában, Szlovákiában és Albániában is értékesítették a megoldásukat, emellett jelenleg is számos további országban folytatnak ígéretes tárgyalásokat. 

 

„Az általunk fejlesztett rendszer sikeres hazai és nemzetközi értékesítése a rendszer azon előnyeinek köszönhetők, amelyeket az utasok, a taxisok és a taxisvállatok egyaránt élvezhetnek. Az utasok gyorsabban és kényelmesebben jutnak kocsihoz.  A taxisok ugyanazon idő alatt több fuvart tudnak teljesíteni, így alacsonyabb költségekkel hatékonyabban tudnak dolgozni. A taxisvállalatok pedig magasabb színvonalú szolgáltatást tudnak nyújtani ügyfeleiknek, mivel az integrált rendszer amellett, hogy sokkal pontosabb forgalomszervezést tesz lehetővé, még inkább átláthatóvá és kontrollálhatóvá teszi a cég működését” – mondta el Gecse Norbert, a Nerd Developments ügyvezetője. 

 

Az applikáció további népszerűsítése és az utasforgalom minél intenzívebb odaterelése miatt december 20. és 30. között akciót hirdet a Főtaxi, aminek értelmében minden 100. applikációval utazó ügyfél ingyen utazhat Budapest területén belül, megszakítás nélkül. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05