Megérkezett Magyarországra az LG Las Vegasban bemutatott nanocellás készüléke

forrás: Prím Online, 2017. augusztus 22. 11:31

Az LG ez év elején, a Las Vegas-i CES elektronikai show-n mutatta be új SUPER UHD tévéit, melyek a piacon jelenleg elérhető legfejlettebb nanocellás technológiával készültek. Az 55, 60 és 65 colos méretben gyártott SJ850V modell már Magyarországon is kapható – az 55 hüvelykes képátmérőjű készülék a közelmúltban nyerte el a 2017-2018-as modellév legjobb LCD tévéjének járó elismerést az Európai Kép- és Hangszövetségtől (European Imaging and Sound Association — EISA).

A dél-koreai vállalat folyamatosan a tévézés élményének megújításán dolgozik, fejlesztései az elmúlt több mint fél évszázadban számos olyan innovációt eredményeztek, amelyek az egész iparág számára új irányokat mutattak. Közülük az egyik a folyadékkristályos (LCD) televíziók fejlődési útját továbbgondoló nanocellás technológia.  

 

Csak a legtisztább színek maradhatnak 

Az LCD tévék panelje egy több rétegből álló, összetett struktúra, melyben a tökéletes kép létrehozását különleges szűrőfelületek segítik. Ilyen, speciális réteget képeznek az LG által nemrég kifejlesztett, hozzávetőlegesen egy nanométer átmérőjű részecskék, a nanocellák, melyeknek az a feladata, hogy a felesleges fényhullámok elnyelésével tökéletes színtisztaságot hozzanak létre, és minden színárnyalat élethű tónusokban jelentkezzen a képernyőn. A zöld szín a hagyományos készülékeken gyakran keveredik a sárgával vagy a kékkel, így nemcsak halványabbnak mutatkozik, de a másik két szín árnyalatai is feltűnnek benne. Az LG nanocellás technológiája nemcsak megszünteti ezt a jelenséget, de a képek instabilitását és a színromlásokat is tökéletesen kiküszöböli. Emellett csökkenti a visszatükröződő fények derengését, így csúcsminőségű látványt ad még az erősen megvilágított helyiségekben is.

 

 

Tökéletes kép minden szögből

Az LG új SUPER UHD tévéi a Full HD képernyők felbontásánál négyszer nagyobb, 3840 x 2160 pixeles, 4K UHD panelt tartalmaznak, és IPS (in-plane-switch) technológiával készültek. Ez utóbbinak köszönhetően finom színárnyalatokkal és gazdag tónusokkal adják vissza a valóság minden részletét, más LED/LCD tévékhez képest nagyobb betekintési szög mellett. Így akár szemből, akár 60 fokos szögből nézzük a tévét, mindig élethű, konzisztens színeket kapunk.

 

 

HDR tartalmak bármilyen formátumban  

Az új nanocellás tévék az élénkebb, ragyogóbb képek érdekében továbbfejlesztett ULTRA Luminance technológiát használnak, és a BT.2020 szabványt támogatva több mint egymilliárd szín feldolgozására képesek. Aktív HDR és Dolby Vision képességeiknek köszönhetően a következő generációs HDR tartalmakat is ragyogóbb képekkel és több árnyalattal tudják megjeleníteni. Aktív HDR funkciójukkal a HDR tartalmakat képkockáról képkockára dolgozzák fel, és ahol szükséges, dinamikus adatokkal egészítik ki őket, így a tévé a lehető legszebb képet nyújtja, függetlenül attól, hogy az eredeti HDR tartalomban van-e dinamikus vagy statikus metaadat. Az új termékcsalád több HDR formátumot támogat, köztük a HDR 10-et, a Dolby Visiont, és a HLG-t.

 

 

Házimozi élmény Technicolor minőségben

Az LG nanocellás SUPER UHD tévéit a Technicolorral kooperálva fejlesztette. Partnerségük pilléreit az LG 4K tévékben alkalmazott látványos színvisszaadási megoldások képezik, melyek a Technicolor sztenderdjeinek megfelelő élénk színeket produkálnak, és a hollywoodi stúdiók többségében is elterjedtek. A Technicolortól adoptált innovációknak köszönhetően a képernyőn megjelenő minden tartalom a filmes alkotók művészi szándékainak megfelelően jön át, így a házimozi rajongók a lehető legélethűbb színeket élvezhetik az LG új tévéin. Az erőteljes, telt hangzásért a készülékekbe épített 2.2-es harman/kardon hangsugárzók felelnek.

 

 

Okos webOS, 4K a Netflixtől és az Amazontól

Az új tévé nemcsak ragyogó képet, de könnyen, kényelmesen kezelhető felhasználói felületet is kínál. Az LG webOS 3.5-be a továbbfejlesztett Magic Remote mellett egy új funkció, a Quick Access is bekerült. A nézők a távirányítón egyetlen gombnyomással elérhetik kedvenc szolgáltatásaikat — például a Netflix vagy az Amazon alkalmazását, és velük a 4K tartalmak egyre szélesebb kínálatát. A Magic Link gomb segítségével pedig TV nézés közben pillanatok alatt rálelhetnek kedvenc műsorukra is, sőt annak részleteiről — a szereplőkről vagy a színészekről — is mindent azonnal megtudhatnak. A kibővített Magic Zoom funkcióval a képernyő bármely részét kinagyíthatjuk és rögzíthetjük, ha pedig a tévét USB kábelen mobiltelefonhoz vagy PC-hez csatlakoztatjuk, 360 fokos VR filmeket is nézhetünk rajta. 

 

Már a boltokban

A Magyarországra érkező SJ850V modellt, akárcsak az új termékcsalád többi tagját, az UltraThin dizájn jegyében alkották, ívelt, félkör alakú állvánnyal. Ultravékony képernyőjének és karcsú vonalainak köszönhetően olyan látványt nyújt, mintha lebegne, és nemcsak talapzatára állítva, hanem a falra szerelve vagy a házi médiarendszer részeként is tökéletesen illeszkedik bármilyen enteriőrbe. 

 

Az új készülék három méretben, 55, 60 és 65 colos változatban érhető el a hazai üzletekben, az alábbi bruttó ajánlott fogyasztói árakon:

  • 55SJ850 modell: 529.990 Ft
  • 60SJ850 modell: 719.990 Ft
  • 65SJ850 modell: 819.990 Ft 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15