A világ első, száraz eljárással működő irodai papírfeldolgozó rendszere megérkezett Európába

A PaperLab forradalmasítja az irodai újrahasznosítást azáltal, hogy a papírhulladékot száraz folyamat segítségével nyomtatható irodai papírrá alakítja

forrás: Prím Online, 2017. március 27. 08:59

Az Epson vezető technológiai vállalatként Európában először mutatta be a PaperLab készüléket – a világ első, száraz eljárással működő irodai papírfeldolgozó rendszerét. A PaperLab a biztonságosan megsemmisített papírhulladékból naponta több ezer újrahasznosított papírlapot képes előállítani.

A PaperLab ideális az olyan vállalatok számára, amelyek környezetbarát, ökológiailag hatékony és fenntartható megoldást keresnek a bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumok biztonságos megsemmisítésére, és a papír újrahasznosítására. A PaperLab koncepciót Európában első alkalommal a hannoveri CeBIT rendezvényen mutatták be egy nagyobb kiállítás részeként, ahol a látogatók az Epson hatékony, kompakt és precíz munkahelyi megoldásaival is találkozhattak.

 

 

Minoru Usui, az Epson elnöke is részt vett a CeBIT kiállításon, beszédében pedig kitért a jövő technológiáira, és részletesen elmondta, hogy az Epson készülékei és koncepciói hogyan járulnak hozzá a munkahelyi fejlesztésekhez és az emberek életminőségének javításához. 

 

Minoru Usui úgy fogalmazott: „Rendkívül büszke vagyok, hogy bemutathatom a PaperLab készüléket, a világ első irodai papírfeldolgozó rendszerét, amely száraz eljárást alkalmaz. A tavalyi év végén Japánban mutattuk be ezt az eszközt, és várhatóan 2018 őszén kezdjük el az értékesítését Európában. Célunk egy új irodai nyomtatási ökoszisztéma létrehozása, ahol az ügyfelek a PaperLab által újrahasznosított papírokra a nagysebességű tintasugaras nyomtatókkal nyomtathatnak. A készülék ideális az olyan vállalatok számára, amelyek fenntartható megoldást keresnek a bizalmas adatokat tartalmazó dokumentumok biztonságos megsemmisítésére és a papír újrahasznosítására. Olyan világot látok magam előtt, ahol nyomtathatunk, és annyi papírt hasznosíthatunk újra, amennyit csak szeretnénk. Remélem, egyszer majd a PaperLab modellek minden méretben elérhetők lesznek, és nem csak a gyárakban, az irodákban, hanem még otthon is használni fogják őket.”

 

 

A vállalatok a PaperLab használatával különböző méretű, vastagságú és típusú papírt állíthatnak elő, az irodai papírlaptól a névjegykártya papíron át a színes változatokig. A fenntarthatóság iránti elkötelezettség részeként az Epson bemutatta az Environmental Vision 2050 nevű programját, amelyben a széndioxid-kibocsátás 90%-os csökkentését célozza meg minden termék és szolgáltatás életciklusában 2050-re.

 

 

A PaperLab funkciói

1. Szárazrost-technológia

Rostmentesítés

Az Epson által fejlesztett rostmentesítő egység a hulladékpapírt mechanikusan hosszú, vékony rostokra bontja le, víz felhasználása nélkül. A bizalmas dokumentumok biztonságosan, azonnal és teljesen megsemmisülnek.

Kötés

A használt papír rostjait a készülék kötőanyaggal egymáshoz köti. Ez az anyag különböző színekben érhető el, így a PaperLab felhasználói színes papírt állíthatnak elő, vagy fokozhatják a papírlapok fehérségét.

Formázás

Az összekötött rostokat a készülék összenyomja az új papírlap megformázásához. A PaperLab használói különböző vastagságú A4-es és A3-as lapokat hozhatnak létre a papírsűrűség, -vastagság és -forma beállításával.

 

2. Fokozott biztonság 

A bizalmas dokumentumok teljes megsemmisítésével a PaperLab növeli az adatbiztonságot. Ahelyett, hogy a papírhulladék elhagyná a telephelyet, helyben finom rostokra bomlik. A rostokon semmilyen felismerhető információ nem marad meg, nem úgy, mint az iratmegsemmisítőn ledarált papírokon. Ezért a PaperLab ideális megoldás a kormányzati irodák számára, és más, nagy mennyiségű bizalmas dokumentumot kezelő intézmények számára. Az eljárás védelmet biztosít a személyes adatok, az intézmények, lakosok, ügyfelek számára.

 

3. Különböző típusú papír gyors előállítása

A PaperLab az első új lapot a papírhulladék betöltése és a Start gomb megnyomása után körülbelül 3 perccel készíti el. Óránként körülbelül 720 A4-es lapot képes előállítani. A használt papír magasabb értékű papírrá – például másolópapír, névjegykártyákhoz való kártyaköteg vagy hirdetésekhez való színes papír – alakításával a vállalatok és a kormányzati intézmények bármikor elő tudnak állítani bármilyen, számukra szükséges papírterméket.

 

4. Alacsonyabb környezeti terhelés

A PaperLab vízmentes eljárással  állít elő papírt. Általában egy pohár víz kell egyetlen A4-es papírlap előállításához. Mivel a víz értékes globális erőforrás, az Epson a száraz folyamat alkalmazása mellet döntött.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38