Magyarországon egyedülálló innováció-menedzsment platformot tesztelhetnek az SZTA portfóliócégei

Az iLex Sytems a hazai tőkebefektetői piac innováció iránt leginkább elkötelezett állami szereplőjét választotta együttműködő partnereként

forrás: Prím Online, 2016. október 27. 07:47

Az SZTA kiválasztott portfóliócégei tesztelhetik Magyarországon az innoICON nevű, egyedi innováció-menedzsment platformot, miután a Széchenyi Tőkealap-kezelő és a magyar iLex Systems startup fejlesztőcég együttműködési megállapodást írt alá. 

Az innoICON egyedi megoldást nyújt a vállalkozásoknak innovációs folyamataik menedzselésére, stratégiai és operatív feladataik újrastrukturálására, valamint újabb üzleti modellek kialakítására. A fejlesztés nemzetközi tapasztalatokra és tudásbázisra épül, és nagy hangsúlyt fektet olyan új technológiák felhasználására is, mint a virtuális és a kiterjesztett valóság.

 

A legnagyobb hazai tőkebefektetői portfólióval rendelkező Széchenyi Tőkebefektetési Alap több körben, különböző iparágakban tevékenykedő portfóliócégei kapnak lehetőséget arra, hogy saját működésére adaptálva tesztelhesse az innoICON nevű, egyedi fejlesztésű innováció-menedzsment platformot. A vállalkozások innovációs tevékenységét jelentős mértékben támogató fejlesztés béta tesztfázisa az SZTA és a magyar iLex Systems startup fejlesztőcég együttműködése révén indul el Magyarországon, olyan növekedési potenciállal rendelkező kis- és középvállalkozásoknál, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek az innovációra.

 

„Az SZTA számára – még ha befektetői döntésnél nem is feltétel – fontos érték az innováció. Portfóliótársaságaink háromnegyede innovatív tevékenységet végez, és itt nem csak az IT vagy a biotechnológia területén működő cégeinkről van szó, számos divatipari, fémipari, környezetipari és egészségügyi területen működő vállalkozás mondhatja el ezt magáról. Az iLex Systems is éppen azért választott minket partnernek, mert a cég minket tart a hazai tőkebefektetői piac innováció iránt leginkább elkötelezett állami szereplőjének, ráadásul a kiterjedt és a legkülönfélébb kkv-kból álló portfólió is lehetőséget ad a platform széleskörű tesztelésére.” – mondta el Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök–vezérigazgatója. Hozzátette: „Úgy gondoljuk, hogy az együttműködés mindkét félnek, de a piaci bevezetés után leginkább a folyamatmenedzsment terén problémákkal küzdő innovatív hazai vállalkozásoknak lesz előnyös.”

 

A platform egyelőre béta fázisban van, a termék piaci bevezetése előtt az iLex Systems valódi, hiteles információkat kíván szerezni a magyar vállalatok innovációs tevékenységéről. Az adatgyűjtés eredményeire építve a fejlesztők a gyártás-előkészítéshez és gyártáshoz kapcsolódó funkciókat is integrálják a programba, hogy ezután a vállalat teljes működését támogató vállalatirányítási rendszert elérhetővé tegyék a magyar vállalkozások számára.

 

„Míg a hagyományos folyamatszabályozáson alapuló vállalati innovációs folyamatok gyakran követhetetlenné válnak, időbeli csúszásokat generálnak, információvesztéshez vezetnek vagy éppen a fejlesztési és innovációs költségek válnak nehezen tervezhetővé és ellenőrizhetetlenné, addig az innoICON ezekre képes hatékony megoldást nyújtani. Az új platform lehetőséget ad a cégek innovációs folyamatainak és döntéseinek nyomon követésére, a stratégiai felügyelet és az operatív munka szétválasztására, a határidőre történő végrehajtások ütemezésére és ellenőrzésére, számos partnercég folyamatainak integrálására, valamint alkalmas lesz a follow-up nyomon követésre is. Nem csak termékek vagy a szolgáltatások, de az üzleti modellek innovációja során is jól alkalmazható megoldás” – hangsúlyozta dr. Ritter Marianna az iLex Systems Zrt. vezérigazgatója.

 

Az innoICON az iLex Systems korábbi platformjainak oktatását végző egyetemi partnerek ismereteire, valamint több éves piaci tapasztalatokra épül, és lépést tart a kor nemzetközi technológiai trendjeivel. A platform felhő alapú, okostelefonokra és hordozható okoseszközökre (pl. Apple Watch) is optimalizált, számos innovációs és kontrolling funkciót tartalmaz, emellett pedig nagy hangsúlyt fektet az innovációk vizualizálására olyan technológiákat is felhasználva, mint például a virtuális vagy a kiterjesztett valóság.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05