A Dell EMC innovációi a digitális átalakulás jegyében

Az új termékek és megoldások a Dell EMC egyesített technológiáival segítik az ügyfeleket az IT átalakításában

forrás: Prím Online, 2016. október 24. 08:27

A Dell EMC a múlt héten jelentette be termékeinek, megoldásainak és felhasználási modelljeinek új vonalát, amelyek segítenek az ügyfeleknek az IT átalakításában és a digitális üzletvitel kialakításában.

A digitális átalakulás minden iparág minden szervezetére hatással van. A Dell Technologies nemrég készített tanulmányából kiderül, hogy a közép- és nagyvállalatok globális üzleti vezetőinek mintegy fele (48%-a) nem tudja, hogyan fog kinézni saját iparága három év múlva. Abban egyetértenek, hogy a felhőalapú modellekre való áttérés, a szoftverfejlesztési képességek kiterjesztése, továbbá a gyorsabb innováció és az adatok mélyebb szintű értékelése kulcsfontosságú stratégiai elemek a digitális átalakuláshoz. 

 

A vállalatok számára azonban nehézséget jelent adatközpontjaik fejlesztése. 69%-uk úgy véli, hogy a túl sok hagyományos alkalmazás akadályozza őket ebben. A kihívást az jelenti, hogy egyszerre kell csökkenteniük a helyigényt valamint a kiadásokat, mindeközben ki kell alakítaniuk egy naprakész rendszert. A héten megrendezett Dell EMC World konferencián bejelentett új termékeket és megoldásokat kifejezetten arra tervezték, hogy támogassák a vállalatok gyorsabb átalakulását és a költségek kezelését.

 

„Ha ma a szervezetek biztosak akarnak lenni benne, hogy nem szorítja ki őket a piacról egy olyan vállalkozás, mint például az Uber, az Airbnb vagy a Tesla, akkor el kell indítaniuk a digitális átalakulást. Úgy véljük, a szervezetek túlnyomó többsége a hibrid felhő használatával fogja átformálni informatikai megoldásait, így teremtik meg digitális jövőjüket. Az első lépés, amit senki nem fog megbánni, az az adatközpont korszerűsítése a legfejlettebb e infrastruktúra, szerverek, tárolási, adatvédelmi és kiberbiztonsági technológiák segítségével, hogy csak néhány példát említsünk. Ezen a héten olyan új termékek és megoldások csoportját indítjuk útjára, amelyek ennek a törekvésnek az építőelemei” – mondta David Goulden, a Dell EMC infrastrukturális megoldásokért felelős csoportjának elnöke.

 

 

A múlt héten megrendezett Dell EMC World konferencián bejelentett termékek és megoldások:

• A Dell EMC szoftveralapú, felhőmegoldásokra kész védelmet kínál a modern adatközpontokhoz

A Dell EMC bejelentette a Dell EMC Data Domain adatmentő appliance új, szoftveres verzióját, amely 6-szor jobb skálázhatóságot biztosít, és támogatja a Dell EMC PowerEdge szervereket. Elérhetővé válik továbbá két felhőképességekkel rendelkező szoftverfrissítés is, amelyekkel a különböző méretű ügyfelek gondoskodhatnak a modern adatközpontokban futó alkalmazásaik és adataik biztonságáról.

 

• A Dell EMC kiterjeszti az egységes felhasználói élményt az SC sorozatra

A Dell EMC kibővítette a középvállalati piaci szegmensben már bizonyított SC sorozatú (korábbi nevén Compellent) tárolók képességeit, így azok már képesek együttműködni azokkal a világszerte vezető tárhelykezelési, mobilitási és adatvédelmi megoldásokkal, amelyek korábban csak az EMC ügyfelei számára volt elérhetők.

 

• Vezető szerep a tárolás, szerverek és virtualizáció területén = nagy teljesítményű hiperkonvergens készülékek és rendszerek

A Dell EMC bővítette összevont infrastruktúra-portfólióját a PowerEdge szerverek VxRail készülékekbe történő integrálásával és a VxRack System 1000 hiperkonvergens infrastruktúra (HCI) megjelenésével.

 

• A Dell EMC új elemzési megoldása üzleti adatokhoz nyújt hozzáférést, így felgyorsítja a digitális átalakulást

A Dell EMC bejelentette az új Analytic Insights Module-t, amely az összes szükséges szoftvert, hardvert és szolgáltatást biztosítja ahhoz, hogy a big data elemzéshez és a kizárólag felhőalapú alkalmazások fejlesztéséhez több hét helyett csupán napok alatt létrehozható legyen a megfelelő környezet.

 

• Új Dell végponti adatbiztonsági és felügyeleti portfólió a jobb informatikai együttműködésért

A Dell bemutatta végponti adatbiztonsági és felügyeleti portfólióját, amely Dell, Mozy by Dell, RSA és VMware AirWatch technológiákat is magában foglalja, továbbá adatvédelmet, biztonsági mentést és helyreállítást, a személyazonosság biztosítását, fenyegetések elleni védelmet és kifinomult válaszreakciót, valamit végponti eszköz- és alkalmazásfelügyeleti képességeket nyújt.

 

• A legjobb  scale-out NAS rendszer, a Dell EMC Isilon lehetővé teszi a nem strukturált adatok teljes mértékben flash-alapú kezelését

A Dell bejelentette az Isilon termékcsalád új tagját, amely a flash technológia nyújtotta kiemelkedő teljesítményt egyesíti az iparágvezető scale-out (vízszintesen bővíthető) NAS platform előnyeivel. A Dell EMC Isilon All-Flash megoldással az informatikai szervezetek korszerűsíthetik infrastruktúrájukat és a digitális vállalatok képességeinek megfelelő szintű szolgáltatást nyújthatnak. 

 

• Az új Dell EMC partnerprogram új üzleti értéket és lehetőségeket nyújt

A Dell bejelentette a vállalat értékesítési partnereinek szóló új programjának tervét. A Dell EMC partnerprogram korábban sosem tapasztalt üzleti lehetőséget kínál a partnereknek, és bizonyítja a Dell EMC elkötelezettségét az értékesítők iránt. Az új program stratégiája három alappillérre épül (egyszerűség, kiszámíthatóság és nyereségesség), és a partnerek számára bőséges lehetőséget, üzleti folytonosságot és arányos nyereséget biztosít, a rájuk vonatkozó programszinttől függetlenül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09