Új modell jelent meg a 360 fokos fényképezésre képes RICOH THETA kameracsaládban

Az új modellel teljes szférikus fotó készíthető, négy különböző színben kapható

forrás: Prím Online, 2016. október 22. 09:58

A Ricoh bejelentette az új RICOH THETA SC kamera piacra kerülését. A népszerű RICOH THETA sorozat 360 fokos alapmodellje valódi felhasználóbarát megoldás még a kezdő „360 fokos” fotósok számára is, a szokásos alaptulajdonságokkal és specifikációkkal.

A világ első 360 fokos kamerája, a RICOH THETA 2013-as megjelenése óta már számtalan vizuális területen bizonyított. Ez a kivételes képalkotó eszköz, teljes szférikus képmezővel, egy szokatlan és egyedi képi világot teremt. A 2015-ben bemutatott csúcsmodell, a RICOH THETA S már a magasabb képminőséget és specifikusabb üzleti alkalmazási lehetőségeket elváró felhasználók igényeit is kielégítette. Ennek következtében a 360 fokos fényképezés iránt érdeklődő fotósok és üzleti felhasználók körében egyaránt kivételes fogadtatásban részesült.

 

 

A sorozat alapmodelljével, a Ricoh Theta SC-vel a 360 fokos képalkotás könnyedén megvalósíthatóvá válik, amely ezáltal új korszakot nyit a valóság leképezésében. Miközben a csúcsteljesítményű Ricoh Theta S-től örökölt CMOS szenzornak és a nagy fényerőnek köszönhetően továbbra is lenyűgöző képminőséget nyújt, ez a középkategóriás modell kisebb tömegű, mint az előző modellek.

 

A Ricoh Theta SC-vel készült 360 fokos fotók könnyedén átvihetők okostelefonra vagy tabletre. A felhasználók emellett feltölthetik képeiket a theta360.com weboldalra is, ahonnan ezután megoszthatják különböző közösségi oldalakon. Sőt, lehetőség van a 360 fokos videók közvetlen feltöltésére is a Facebook-on vagy a Youtube-on.

 

A Ricoh Theta SC négy különböző színben érhető el (kék, beige, rózsaszín és fehér), ezáltal még személyre szabottabb képalkotó eszközzé válik, ami bárhol, bármikor bevethető.

 

 

Főbb funkciói:

1. Nagy felbontás, teljesen szférikus állóképek

  • A Ricoh Theta SC nagy felbontású, szférikus képet készít, megközelítőleg 14 megapixeles felbontásban, két kiemelkedő tulajdonság kombinációjának köszönhetően: világos, nagy fényerejű ikerlencse (a csúcsmodell F2.0 fényerejével megegyező), valamint a nagyméretű szenzor. Ezek együtt, gyönyörű képek készítését teszik lehetővé minimális zaj mellett, még éjszakai felvételek esetén is. A fotós a megfelelő applikáció segítségével számos beállítást elvégezhet wifi kapcsolaton keresztül okostelefonon és tableten, a teljesen újratervezett felhasználói felületének köszönhetően.
  • A Ricoh Theta SC-vel készített képek feltölthetők a theta360.com weboldalra, ahonnan különböző a közösségi oldalakon - például Facebook, Twitter, Instagram vagy Tumblr – meg is oszthatja. Videók esetében is lehetséges a megosztás különféle - például Google Maps, Google+ vagy Youtube - csatornákon.

2. Nagy felbontású, teljesen szférikus videók

  • A Ricoh Theta SC nagy felbontású, teljesen szférikus felvételt készít Full HD (1920x1080 pixel, 30 képkocka/mp) felbontásban, maximum 5 perc időtartamig (a szintetizáló folyamat után). A felhasználók gond nélkül képesek tökéletes videók készítésére okostelefonon vagy tableten, számítógép használata nélkül. Néhány mozdulattal, könnyedén változtatható a felbontás, a kiterjesztés és a videók összetétele. A Theta+ Video képszerkesztő alkalmazás használatával, a felhasználók az elkészített videókat szerkeszthetik is.
  • Az állóképekhez hasonlóan a Ricoh Theta SC felhasználói a szerkesztett videókat is feltölthetik a theta360.com weboldalra (5MB terjedelemig), és megoszthatják a közösségi oldalakon.

3. 360 fokos élőképes kijelző

  • Okostelefonnal vagy tablettel történt szinkronizálás után a Ricoh Theta SC képe az eszközök kijelzőjén élőképként látható (csak állókép üzemmódban). Ez lehetővé teszi a felhasználónak, hogy a felvételkészítés közben kontrollálja a különböző beállításokat. A kamerán két kijelző-megjelenítés közül választhatunk (Teljes kijelző és panoráma).

4. Stílusos, könnyen kezelhető gépváz

  • A Ricoh Theta SC előlapján egy LED kijelző található, amiről leolvasható az aktuális beállítás, az oldalán pedig egy kapcsoló a videó és az állókép üzemmód közötti átváltást teszi lehetővé. Így a felhasználók könnyedén és gond nélkül használhatják a kamerát akkor is, ha nincs okostelefonhoz vagy tablethez csatlakoztatva.

5. Egyéb jellemzők

  • nagy belső memória (kb. 8 GB), ami megközelítőleg 1600 kép tárolására elegendő (L képméretnél)
  • a kamera bekapcsolás után 1,5 másodperc alatt üzemkész
  • önkioldó funkció, beállítható, késleltethető kioldással okostelefon vagy tablet segítségével
  • késleltethető kioldási funkció, amely time-lapse videók készítéséhez ideális

6. Opcionális tartozékok

  • TH-2 kemény tok: vízálló tok (IPX7), a tok állványcsatlakozóval rendelkezik, a különböző tartozékok rögzítésére

 

 

Megjegyzés: víz alatti fényképezésre nem alkalmas. Ha a kamera a tokban van, csak távirányítással, okostelefon vagy tablet segítségével működtethető.

A Ricoh Hungary Kft. a terméket nem forgalmazza, de a Ricoh európai disztribúciós hálózatának köszönhetően a hazai kiskereskedelemben is elérhető a felhasználók számára.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05