A jövő okosépületei már ma is megépíthetők

A Schneider Electric az első helyen szerepel a Navigant Research épületrendszereket rangsoroló listáján

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 30. 09:52

Schneider Electric, az energiamenedzsment és az automatizálás nemzetközi szakértője immáron második éve vezeti a rangsort a Navigant Research épületek energiafelügyeleti rendszereit osztályozó (Building Energy Management Systems – BEMS) jelentésében.

A francia központú vállalat stratégiájának célja, hogy a létesítményvezetők csökkentsék energiafelhasználásukat, és fokozzák a működési hatékonyságot. E szemlélet gyakorlati megvalósításának köszönhetően a Schneider Electric SmartStruxure megoldásával érdemelte ki az első helyet a terület 15 legjelentősebb vállalata közül. 

 

http://www.asiagreenbuildings.com/
 

 

Innováció az intelligens épületekért

A Navigant Research 12 szempont alapján értékelte a vállalatokat a stratégia és a megvalósítás terén: többek között a jövőkép, a piaci bevezetési stratégia, a partnerek, a technológia, a termékek teljesítménye, az árképzés, a földrajzi lefedettség, valamint a hosszú távú fennmaradási képesség tekintetében. A kritériumoknak eleget téve a Schneider Electric top helyezést elért, StruxureWare Building Operation szoftverére épülő megoldása szakít a hagyományos információtárolási elképzelésekkel: 

  • Valós idejű (áramfogyasztási, épületgépészeti, tűzvédelmi, valamint a biztonsági rendszerekből származó) adatokkal és átfogó információkkal szolgál az épületekre vonatkozóan az internetkapcsolat és a mobilalkalmazások segítségével. 
  • Az adatok elemzésével megállapított trendeket, és az adatokból kinyert részletes jelentéseket látványos módon, grafikusan ábrázolja, ami elősegíti a könnyű feldolgozást. 
  • Bármilyen méretű épületről legyen is szó, olyan gyakorlati tájékoztatást nyújt a létesítmény fenntartóinak, amellyel egyedi módon teszi lehetővé az épületek energiafelügyeleti rendszereinek irányítását.
  • A megoldás a létesítmény teljes életciklusa során csökkenti a fenntartási költséget, emellett a személyre szabott és összekapcsolt hardver, szoftver, műszaki tervezés, telepítés és szolgáltatások integrálásával biztosítja a létesítmény optimális felügyeletét.

 

 

„A Navigant elismerése megerősített minket azon elképzelésünkben, hogy érdemes megoldásainkat a legújabb technológiákra építve megalkotni, ami által teret adhatunk a jövő épületeinek. Az okosépületek piacának növekedésével a SmartStruxure és az ahhoz hasonló megoldások egyfajta digitális gerincként támogatják az energia- és működési hatékonyság új szintekre emelését” – mondta Laurent Bataille, a Schneider Electric EcoBuilding részlegének ügyvezető alelnöke.  

 

„Az intelligens épületek alappillérét képező energiagazdálkodási rendszerek kulcsfontosságúak azon szervezetek számára, amelyek adataik megfigyelésével kívánnak megküzdeni a felmerülő kihívásokkal. A Schneider Electric integrált, intelligens SmartStruxure épületplatformjával az élen jár, emellett pedig folyamatosan fejleszti az egyre átfogóbb elemzési lehetőségeket” – mondta Casey Talon, a Navigant Research vezető kutatási elemzője. 

 

A teljes BEMS ranglistajelentés elérhető a Navigant Research honlapján. A Schneider Electric SmartStruxure megoldásával kapcsolatos további információkat itt találja.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09