A check point második alkalommal is „ajánlott” minősítést kapott

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 27. 11:18

A Check Point Software Technologies Ltd. SandBlast következő generációs fenyegetések elleni védelmi megoldása „ajánlott” („recommended”) minősítést kapott az NSS Labs legutóbbi Breach Detection Systems (BDS) tesztjén; a legmagasabb pontszámot kapó megoldások között végzett a biztonsági hatékonyság és érték tekintetében. Ez a Check Point második „ajánlott” minősítése a Breach Detection Systems (BDS) teszten, míg összességében a vállalat tizenkettedik alkalommal kapott „ajánlott” minősítést az NSS-től.

A független biztonsági terméktesztek és kutatások terén vezető szerepet játszó NSS Labs közismerten az iparág legátfogóbb külsős vizsgálatait végzi, a való világ kihívásainak megfelelő kutatásokat és elemzéseket kínál a vállalatoknak, a kormányzati szerveknek, és a legkülönbözőbb méretű szervezeteknek. Az NSS Labs biztonsági hatékonysággal kapcsolatos vizsgálatai a kereskedelmi, a nyílt forrású és a szabadalmazott eszközök széles körét használó mérnökök alapos ismereteit aknázzák ki.

 

 

Az NSS Labs 2016 BDS jelentésének a Check Point fenyegetések elleni védelmi megoldásával lapcsolatos legfontosabb megállapításai:

  • A drive-by visszaélésekkel (amikor a felhasználó egy létező, ám fertőzőtt weboldalt látogat meg) és az emberi tényezőkre építő támadásokkal szemben 100%-os eredmény.
  • 100%-os védelem az e-mailekkel érkező rosszindulatú programokkal (SMTP protokollon keresztül) szemben.
  • 100%-os védelem a sandbox behatolási technikákkal szemben.
  • A támadások felderítése terén 99,4%-os összeredmény.

 

„Az NSS Labs BDS teszt a modern hacker technikák felderítésével kapcsolatos képességeket vizsgálja: ezen a teszten második alkalommal is „ajánlott” minősítést kapni, a SandBlast Zero-Day védelmi megoldásunk erejének és innovatívitásának a bizonyítéka,” mondta Nathan Shuchami, a Check Point fenyegetésekkel szembeni védelemért felelős vezetője. „A fejlett, ismétlődő fenyegetések gyakran ismeretlen rosszindulatú kódokon alapulnak és céljuk a hagyományos biztonsági megoldások támadása. A SandBlastot, a CPU-szintű érzékelésével, azzal a céllal tervezték, hogy a zero-day fenyegetéseket azonnal beazonosítsák, még azelőtt, hogy a rosszindulatú programnak alkalma lenne telepítenie önmagát, vagy akár csak lehetősége lenne átcsúszni a biztonsági ellenőrzésen.”

 

A Check Point folyamatosan bővíti SandBlast portfolióját annak érdekében, hogy proaktív védelmet kínáljon a veszélyes támadási vektorok ellen. Például, a vállalat a napokban jelentette be SandBlast Agent for Browser termékét, mely védelmet kínál a web-alapú rosszindulatú programokkal, az adathalászattal és az emberi tényezőkön (social engineering) alapuló támadásokkal szemben. A SandBlast iparágvezető védelmi technológiájának böngészőkre való kibővítésével ez az új megoldás megvédi a felhasználókat ezen fenyegetésekkel szemben, miközben minimális hatással van a végpont berendezés működésére.

 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50