A check point bemutatta az első valós idejű, zero-day védelmi megoldást a web böngészők számára

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 24. 15:21

Az új SandBlast Agent for Browsers védelmet nyújt a legújabb, web-alapú rosszindulatú programok, az adathalászat és a felhasználói jogosultságokkal kapcsolatos információk eltulajdonításával szemben.

A web-alapú rosszindulatú programok, az adathalászat és az emberi tényezőkön (social engineering) alapuló támadások számának exponenciális növekedésére reagálva a Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) bemutatta a SandBlast Agent for Browsers with Zero Phishing technology nevű termékét. Az iparágvezető SandBlast termékcsalád legújabb tagja a biztonsági modell kulcsfontosságú elemeinek a böngészőbe való akadálytalan beillesztésével képes megvédeni a felhasználókat a fenyegetésektől. Valós idejű védelmet biztosít, miközben csökkenti a napjaink legfejlettebb támadásainak kivédéséhez szükséges erőforrásokat.

 

Az üzleti eredmények és az innováció optimalizálása érdekében a felhasználók zavartalan internethozzáférésre és a letöltött tartalmak, illetve emailek azonnali elérhetőségére számíthatnak. Ugyanakkor, a nagyvállalatoknak, miközben igyekeznek kivédeni az érzékeny ügyfél-információk és a saját szellemi tulajdonuk eltulajdonítását, meg kell küzdeniük a változó fenyegetésekkel, ugyanakkor fenn kell tartaniuk kritikus üzleti rendszereik hatékonyságát.

 

A webről letöltött fájlok a rosszindulatú programok elsődleges belépési pontját jelentik, és az adatok szerint ez a veszély folyamatosan nő. A szervezeteket megcélzó, web-alapú rosszindulatú programok, és az emberi tényezőkre építő támadások volumene és kidolgozottsága egyre nő, a cyber-támadók a védelmi rendszerek megkerülésének legújabb technikáit, valamint igencsak meggyőző félrevezetéseket alkalmaznak áldozataikkal szemben. A hamarosan megjelenő SANS felmérés előzetese, a Visszaélések a végpontokon: a SANS 2016-os, fenyegetésekkel kapcsolatos tanulmánya (Exploits at the Endpoint: SANS 2016 Threat Landscape Study) a következő megállapításokat teszi:

  • A válaszadók 41%-ának a tapasztalatai szerint a legpuszítóbb biztonsági események a rosszindulatú programok, u.n. drive-by letöltéssel jutnak be, ami azt jelenti, hogy a felhasználó egy létező, ám fertőzőtt weboldalt látogat meg. 
  • A szervezetek 80%-át az elmúlt 12 hónap során érte adathalászat támadás, sőt 68%-uk növekedést észlelt ezen a téren. 

 

Ha mindezekhez hozzátesszük, hogy a Verzion 2016-os, adatszivárgások vizsgálatával kapcsolatos jelentése szerint, az adatszivárgások 63%-ának a hozzáférési jogok lopása is része volt, gyenge, hibás vagy ellopott jelszavak segítségével, egyértelművé válik, hogy a webes támadások teljes körének kivédése kritikus fontosságú az üzletmenet biztonságának fenntartása szempontjából. 

 

 

„A terjeszkedésünk során egyre nagyobb kihívást jelent számunkra a végpontjaink biztonságának fenntartása, különösen amiatt, hogy a hackerek egyre trükkösebb, az emberi tényezőket kiaknázó technikákkal veszik célba az alkalmazottakat,” mondta Saul Schwarts, az se2 vállalati biztonsági menedzsere. „Egy egyszerű, könnyen használható böngésző-kiterjesztés, amely a felhasználók lelassítása nélkül védi ki a támadásokat, alapvetően megváltoztatja az egyre növekvő nagyságú mobil munkaerő munkáját, elsősorban az adathalászattal kapcsolatos támadásokból fakadó fenyegetések szempontjából.”

 

A végpontjaik védelmével kapcsolatos folyamatos küzdelem során a nagyvállalatok maximális biztonságot akarnak, miközben minimalizálják rendszereiken a különböző végpont-termékek futattásának, menedzselésének és telepítésének hatását. A böngészők számára kialakított SandBlast Agent megfelel ezen elvárásoknak:

  • Proaktív, valós idejű védelem a fejlett rosszindulatú programokkal szemben, mely biztonságos, helyre hozott tartalmat állít vissza pillanatokon belül.
  • A felhasználók hozzáférési adatainak megszerzését célzó, ismeretlen és zero-day adathalászat támadások blokkolását biztosító dinamikus elemzés.
  • Egyszerű, könnyen telepíthető böngésző plugin Internet Explorerhez és Chrome-hoz, mely perceken belül indítható és minimális költségvonzattal működtethető.
  • Az iparág legjobb eredménye a rosszindulatú programok felderítése terén, aminek alapja a fejlett sandbox technológia és a szabadalmazott CPU-szintű feldolgozás.

 

„A cyber támadások egyre összetettebbek és gyakoribbak, a nagyvállalatokat egyre inkább fenyegeti a veszély, hogy a böngésző-alapú támadások széles körének esnek áldozatául,” mondta Nathan Shuchami, a Check Point fejlett fenyegetésekkel szembeni védelemért felelős vezetője. „Az elérhető technológiák mellett a felhasználók kénytelenek megvárni a tartalom értékelését, vagy pedig több, intruzív szoftver telepítést követelik meg minden rendszerre. A SandBlast Agent for Browsers a lehető legmagasabb szintű védelmet kínálja a felhasználók számára egy egyszerű böngésző plug-inben, amely blokkolja a webes letöltéseken keresztül érkező, ismeretlen és zero-day rosszindulatú programokat, miközben másodperceken belül elérhetővé teszi a biztonságos tartalmakat.”

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09