Változik a MÁVDIREKT hívószáma

A foci Eb magyar meccseinek szünetében sokkal többen telefonáltak az ügyfélszolgálatnak

forrás: Prím Online, 2016. június 30. 08:15

Július elsejétől megszűnik a MÁVDIREKT 06 40 49 49 49-es kék száma, helyette a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámot kell tárcsázni. Általában péntekenként ugranak meg a telefonos érdeklődések, de az elmúlt két hétben a labdarúgó Európa-bajnokság magyar mérkőzései szünetében volt a legintenzívebb a hívásszám.

Július elsejétől megszűnik a MÁVDIREKT helyi tarifával hívható, 06 40 49 49 49-es kék száma a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság január közepén életbe lépett rendeletének következtében. Ezt követően a +36 (1) 3 49 49 49-es hívószámon érhető el a MÁV-START telefonos ügyfélszolgálata belföldről. Június 30-ig még mindkét szám hívható, azután – három hónapon át – a telefonálót automata hangbemondás tájékoztatja a kék szám megszűnéséről és az új elérhetőségről. Az új hívószám 1-essel kezdődő, normál tarifájú budapesti számnak felel meg, ezért a hívó fél a saját előfizetői csomagjában erre az előhívószámra megállapított díjat fizeti.

 

A MÁVDIREKT könnyen kezelhető menürendszere nem változik: a megfelelő szolgáltatás kiválasztása után képzett szakemberek nyújtanak gyors és szakszerű segítséget az érdeklődőknek. A szolnoki call centerben több mint harminc vasutas ad éjjel-nappal azonnali tájékoztatást a leginkább menetrenddel és díjszabással kapcsolatos napi 1700 telefonhívásra és 70 e-mailre. Az érdeklődés péntekenként és a nyári időszakban a legintenzívebb, de az elmúlt két hétben a labdarúgó Európa-bajnokság magyar mérkőzéseinek szünetében is megszaporodtak a hívások. Az utasok néha még hívás közben is kommentálták a mérkőzés pillanatnyi állását. Tipikus célállomások lettek a francia stadionok városai, az oda irányuló vasúti utazások és menetjegy árak iránt az átlagosnál sokkal többen érdeklődtek.

 

Legyen szó belföldi és nemzetközi információkról, jegyvásárlási lehetőségekről vagy mozgássérültek utazásának megszervezéséről, a MÁVDIREKT a nap 24 órájában az utazók rendelkezésére áll, igény esetén angol nyelven is. A MÁV-START telefonos ügyfélszolgálata emellett abban is segít, hogy a talált tárgyak visszakerülhessenek a tulajdonosokhoz.

 

Az új, +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszám éjjel-nappal hívható, de a kérdések az informacio@mav-start.hu e-mail címre is eljuttathatók az ügyfélszolgálat munkatársainak.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05