„Szívdobbanásnyi” védelem a behatolók ellen a Heartbeattel

forrás: Prím Online, 2016. június 27. 11:23

A következő generációs kibervédelmi rendszerek önmagukban kiemelkedően hatékonyak, ám a felhasználók számára létesített végpontokat és magát az IT hálózat védelmi szoftvereinek szinkronját egyedül a Sophos Security Heartbeat oldotta meg egyszerűen és hatékonyan. A végpontokon alkalmazott és a hálózati védelem között valós idejű kommunikáció zajlik.

Az újonnan fejlesztett, ingyenes otthoni felhasználású komplex védelem mellett a Sophos kiemelkedő precizitással, mégis jelentős egyszerűsítésekkel oldja meg az IT hálózatok átfogó biztonságát az egyre kifinomultabb támadásokkal és behatolási kísérletekkel szemben. A következő generációs végpont és hálózati védelem úgy került szinkronba, hogy egyedülálló harmóniát és kezelhetőséget eredményez a két szoftver együttműködése közben.

 

A Sophos Security Heartbeat szívdobbanásnyi idő alatt érzékeli, ha a tűzfal mentén gyanús tevékenységek zajlanak. Titkosított csatornákon keresztül érkezik információ az azonnali reagáláshoz. Az IT szakemberek korábban idejük nagy részét a sebezhetőségek és a gyanús folyamatok felfedezésével töltötték, ám ebben az esetben a tűzfal riasztása után rendelkezésre áll a számítógép neve, a bejelentkezett felhasználó adatai és a pontos elérési út ahhoz a folyamathoz, amelyik rosszindulatú forgalmat generál. Ennek köszönhetően a tevékenységek központjában már a problémák megoldása áll.

 

 

Automatizált folyamatok gondoskodnak a veszélyeztetett végpontok azonnali elszigeteléséről, így nem kell attól tartani, hogy a vírusok, malware-ek vagy egyéb kártékony alkalmazások eltávolítása közben adatszivárgás lépne fel.

 

Az UTM kezelőfelület és a rendszerfelügyeleti eszközök segítségével a teljes hálózatról pillanatképet lehet készíteni. A beállítások könnyedén elvégezhetőek, ugyanis az egész rendszernek objektum és szolgáltatás orientált az interfésze. Ez azt jelenti, hogy például a hálózati eszközökre beállított és elmentett feltételek a teljes konfigurációs hálózaton alkalmazhatóak. A szolgáltatások terén hasonló módon előre beállíthatóak a tiltások és a kivételek, amiket újra és újra fel lehet használni, ezért nem szükséges minden egyes esztözt vagy szolgáltatást külön beállítani a végpontokon vagy a hálózaton.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50