A Ricoh új korszakot nyit az oktatásban

forrás: Prím Online, 2016. május 24. 16:39

A Debreceni Egyetem két tanintézményében – ezek a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája, valamint az Agrártudományi kampusz - Uniós finanszírozással valósult meg egy-egy olyan, az országban egyedülálló okos osztályterem, amelyek úttörő módon új utakat nyitnak meg a hazai oktatási módszertanok előtt.

A Ricoh Hungary Kft. és a Debreceni Egyetem között létrejött együttműködés két pillérből áll. Az egyik az oktatási intézményekben dolgozók felé irányuló tudás-transzfer, amely rávilágít a „másképp tanítás” új elképzeléseire, és amelynek keretében a pedagógusok elsajátítják azokat az új módszereket, amelyek illeszkednek az interaktív osztálytermek technológiáihoz. Ezek az oktatások nemcsak arra teszik képessé őket, hogy munkájuk során teljes körűen kihasználják a Ricoh eszközeiben rejlő lehetőségeket, hanem arra is, hogy a folyton változó technológia tudatos alkalmazásával még személyesebbé, interaktívabbá és rugalmasabbá tegyék a tanórákat és az oktatást. 

 

 

Az együttműködés másik pillérét az okos osztálytermek teljes körű kialakítása jelentette. Az osztálytermek berendezéseinek birtokba vételével a gyerekek 5 különböző munkaállomáson, teljesen interaktív módon, a legújabb technológiák felhasználásával sajátíthatják el a Ricoh Hungary és a helyi pedagógusok közös munkájával összeállított tananyagot.

 

Az okos osztálytermek technikai berendezését az alábbi eszközök alkotják:

  • Interaktív Oktató Asztal (Interactive Learning Table) – Az 55 colos érintőkijelző köré 4-6 fős tanulócsoportok is összegyűlhetnek és vizuális, képalkotó tanulás segítségével bővíthetik tudásukat. A technológia és metodológia közötti szoros harmónia segítségével valódi tanulási élményben részesülhetnek. Az órai tananyagát az egyedi fejlesztésű Ricoh Learning Software megoldás segítségével kerül a képernyőre.
  • Interaktív Fekete tábla (Interactive Blackboard) - A hagyományos, „analóg” iskolai táblákat ötvözi az ultraközeli projektorok által nyújtott digitális lehetőségekkel. A táblákra kivetített képek interaktív módon módosíthatók, kijelölhetők vagy épp befejezhetők, kiegészíthetők. A felhasználási lehetőségeknek csak a képzelet szab határt…
  • Ricoh Smart-Presenter – Lehetővé teszi például, hogy egy saját eszközön készített prezentáció internetkapcsolat, vagy drága szoftveres megoldások nélkül megosztható legyen további okos eszközök képernyőjén, a hallgatóság személyes jegyzeteket is írhat a prezentációra, amely digitálisan elérhetővé tehető mások számára is. Sőt, a prezentáció akár egy projektorral is megosztható további szoftver telepítése nélkül. 
  • Videó Oktató Könyv - A Videó Oktató Könyv alternatív tanulási lehetőségeket kínál. A Ricoh Learning Services többféle formátumú videó tanulói könyvet kínál további füzetekkel vagy akár nélkülük. A videó fájlokat korlátlanul le lehet játszani, ugyanis a könyvek újratölthetők. Amikor egyéni tanulásra van szükség saját szabadidőben, otthon, eszköztől függetlenül, akkor a Videó Oktató Könyv az ideális eszköz.

 

 

„A technológia évtizedében élünk, a jövőbeli fejlődés, megjósolhatatlan, így magasabb szinten kell megértenünk az oktatást és annak jelentőségét. Gyermekeinknek és a fiataloknak ma már más képességekre van szükségük, mint amit a mai oktatásban nyújtunk nekik. Másképp tanulnak, másképpen szereznek információkat. A változás kézzelfogható és kétségtelen, hogy nagyfokú rugalmasság, kreativitás és innovativitás szükséges a tudás átadásához. A Debreceni Egyetemmel közösen megvalósított egyedülálló okos osztálytermek egy új korszakot nyitnak a hazai oktatásban, amelyekre a mai kor követelményeinek megfelelő, jövőbemutató oktatási módszertan építhető” – mondta Berzsenyi Judit, a Ricoh Hungary Kft. New Business and Solution Sales Manager-e.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09