Indul a FuckUp Nights (FUN) Budapest: sikeres emberek mesélnek kudarcaikról

forrás: Prím Online, 2016. május 23. 15:28

Sikerkultúrában élünk: a közösségi média tele van sikeres, boldog, hibázni nem tudó emberek képeivel és történeteivel. A tömegmédia a sikeres embereket ünnepli, a kudarcokról pedig gyakran kárörvendően beszél. Amiről viszont sokkal kevesebb szó esik, az a sikerhez vezető út, amely elhibázott döntésekkel és kudarcokkal van kikövezve.

Magyarországon az átlagon felül is félünk a bizonytalanságtól és a bukástól, valamint attól, hogy miként ítél meg bennünket a környezetünk. Szokatlan arról beszélni, hogy mit rontottunk el, pedig aki nem kockáztat és nem hibázik, az nem is lehet igazán sikeres. A Brain Bar Budapest szatellit rendezvényeként június 2-án csütörtökön, a Corvin Klubban rendezik meg az első budapesti FuckUp Nightot, így a ma már több mint 140 városban, havonta több mint 10 000 embert megmozgató esemény végre Magyarországon is bemutatkozik.
 
 
2012-ben Mexikóban rendezték az első FuckUp Nightot, tulajdonképpen véletlenül: öt fiatal vállalkozó mesélte el egymásnak kudarcait, és miután rájöttek, hogy ez nem csupán felszabadító hatású, de még érdekes is lehet, a FuckUp Nights rövid idő alatt rendkívül népszerű lett. A kötetlen hangulatú prezentációk során tíz perc áll az előadók rendelkezésére, akik tíz darab kép segítségével mesélhetik el saját történetüket arról, hogy miként vezetett az út a kevésbé jól sikerült ötletektől a sikeres projektekig. Az elmúlt négy év során olyan világszerte ismert nevek is feltűntek a FuckUp Nights-on, mint a Microsoft európai részlegét vezető Jan Mühlfeit, vagy éppen Éva Semková, az olimpiai bajnok cseh snowboardos. Mexikóban és Kolumbiában pedig kutatást indítottak a bukások tipikus okairól, amelyek a The Failure Institute oldaláról letölthetőek.
 
 
A budapesti eseményt Joerg Bauer, a General Electric magyarországi vezérigazgatója nyitja meg. Az előadók között ott lesz Jack Hooper, az okosórákat forgalmazó Doppel alapítója és kereskedelmi igazgatója; Tim Harford újságíró, a Financial Times sokszorosan díjazott publicistája és milliós példányszámban eladott The Undercover Economist című könyv szerzője; valamint Balogh Péter a navigációs szoftvereket gyártó cégek között piacvezetőnek számító NNG alapítója, és volt vezérigazgatója. Az eseményen az előadók tolmács nélkül, saját anyanyelvükön fognak beszélni. Az első budapesti FuckUp Night szervezőinek célja, hogy a mozgalom itthon is elterjedjen, így minél több emberhez eljuthat a fő üzenete: a kudarc nem tragédia, hanem egy olyan lépés, ami közelebb visz minket a sikerhez. Az esemény ingyenes. Regisztráció itt.
 
Helyszín: Corvin Club, Blaha Lujza tér 1-2., Budapest 1085, időpont: 2016. június 2. csütörtök 18:00 óra
 
Kulcsszavak: FuckUp Nights

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05