Caládi kör: személyes felhőtárolók

forrás: Prím Online, 2016. február 8. 16:11

Bemutatta új személyes felhő tároló eszközeit a tajvani ZyXEL, amely az iparágban az elsők között teszi elérhetővé felhasználói részére, hogy a távoli merevlemezen tárolt adatokhoz a tulajdonoson kívül a család, üzleti partnerek vagy barátok is hozzáférhessenek. A myZyXEL applikációval a képek, videók és egyéb fontos információk - akár 24 terrabájtnyi adat - bárhonnan megoszthatóvá és elérhetővé válnak.

 
A ZyXEL személyi felhője egy új integrált megoldást kínál, a merevlemez szabad tárhelyén kívül a menedzseléshez használt myZyXELcloud platformmal és a ZyXEL Drive mobilapplikációval együtt.  A komplex megoldáshoz egy csatlakoztatott tároló rendszer tartozik hozzá, a Network Attached Storage (NAS) struktúráján keresztül. A NAS Digital adattároló a ZyXEL Drive applikáción keresztül mobiltelefonról közvetlenül is hozzáférhető. A regisztráció után a myZyXELcloud portál összekapcsolja a NAS rendszert és az applikációt, és a felhasználók maguk menedzselhetik, szerkeszthetik, és oszthatják meg az adatot saját eszközeiken keresztül. 
 
A felhő nemcsak a NAS tulajdonosának nyújt élményt: a ZyXEL a személyi felhők iparágában elsőként elérhetővé teszi a felhasználók részére, hogy az ott elérhető adatokat megosszák barátaikkal, családtagjaikkal vagy akár üzleti partnereikkel. A megosztáshoz nem szükséges mindenkinek NAS eszközzel rendelkeznie, elég, ha a myZyXEL felhő hozzáférést használják az adatok megtekintéséhez.
 
 
“Az adathasználat robbanásszerű növekedése miatt időközönként mindenkinek szüksége lesz nagyobb kapacitású tároló megoldásra”- mondta el Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési menedzsere. „A felhasználók részére egy könnyebb és biztonságosabb megoldást akartunk fejleszteni. Az eddigi bonyolult akadályokat ezért megszüntettük, ügyfeleinknek nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy élvezhessék a felhő nyújtotta lehetőségeket. A NAS eszköz beszerzése egy egyszeri beruházás, mely kényelmet és egyszerűséget biztosít tulajdonosa számára az adatkezelésben”- tette hozzá Treso.
 
A személyi felhőtároló eszközök csoportjában a ZyXEL széleskörű portfólióval rendelkezik. Az újonnan bevezetett 2-bay modell, a NAS326 egy belépő szintű termék, mely 12 terrabájt adat tárolására képes. A belépő modell a 105/105 Mbps olvasás/írás sebességgel a versenytárs eszközökkel összehasonlítva akár 17%-kal jobb teljesítményt is nyújthat. A haladó felhasználók és irodák részére pedig a fejlettebb, nagyobb teljesítményű 2-bay NAS520 és a 4-bay NAS540, NAS542 modellek érhetőek el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09