Olasz (startup) renaissance

forrás: Business Online, 2016. február 6. 15:34

Magyarország mellett más európai államok is reménykednek abban, hogy startup-paradicsommá válnak, ilyen például Olaszország is, ahol - Yahoo technológiai rovatának friss beszámolója szerint - a Cisco, és az Apple is olyan beruházásokba kezdett Itáliában, amelyek révén újjászülethet az olasz startup ökoszisztéma.

Az első lökést januárban a Cisco adta meg, amely az oktatásügyi minisztériummal (Olaszországban ez felügyeli az egyetemeket és a kutatást is) írt alá megállapodást arról, hogy tréninget biztosít a tanároknak és a diákoknak. Az Invitalia Ventures-szel közösen a Cisco befektetési programot is indít a legígéretesebb olasz technológiai startup-ok számára.

Gyakorlatilag ezzel egyidőben az Apple bejelentette, hogy Nápolyban megnyitja első európai alkalmazás-fejlesztő központját. Az iOS App Development Centre támogatja az oktatást is, és partnercégekkel országszerte tréningeket szervez, hogy lehetőséget teremtsen a diákok számára a fejlesztői közösséghez való csatlakozásra.

Az Apple beruházása azért is nagy szó, mert Olaszország az egyik leglassabban fejlődő ország az Európai Unióban, a fiatalok 45 százaléka pedig nem talál munkalehetőséget. A döntést némi alku előzte meg: az olasz kormány jelentős adóengedményeket tett: az Il Fatto Quotidiano újság értesülése szerint beleegyezett abba, hogy 800 milliós adóhátraléka helyett az Apple-nek mindössze 318 millió dollárt kelljen megfizetnie.

 

Az amerikai cégek üzleti megfontolásai közé tartozik az is, hogy az átlagos fejlesztői fizetések itt harmadannyiak, mit mondjuk az Egyesült Királyságban.

Kulcsszavak: startup Apple Cisco

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

A napenergia-innovátor TSS4U az ABB technológiáját használja

A hollandiai TSS4U innovatív, szigetüzemű napenergia-rendszereket szállít világszerte kritikus alkalmazásokhoz, így segítve a vállalatokat abban, hogy a dízelgenerátorokat fenntartható energiával váltsák ki. Távközlési tornyok, olaj- és gázipari létesítmények, valamint víztisztító telepek energiaellátása támaszkodik a TSS4U napelemes rendszereire, amelyek a legmagasabb követelményeket támasztó környezetben is megbízható energiatermelést biztosítanak.

2024. április 22. 13:02

AGV-k: a vezeték nélküli evolúció

Ismerje meg, hogyan emelték a HMS Networks a vezeték nélküli technológiákban szerzett szakértelme és az Anybus termékei a Mercedes-Benz vezető nélküli szállítórendszer (AGV) flottáját egy magasabb szintre.

2024. április 22. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50