Indul az Imagine Cup Academy, a Microsoft diákoknak szóló startup programja

forrás: Prím Online, 2015. november 3. 17:12

Januárban újra indul a Microsoft Imagine Cup Academy, amely immár harmadik éve gyakorlati, a mindennapi munka során nélkülözhetetlen ismeretekkel segíti azokat a magyar fiatalokat, akik egy jó ötletet szeretnének megvalósítani a digitális világban. A program céltudatos felkészítő a világ egyik legnevesebb technológiai versenye, a Microsoft Imagine Cup helyi fordulójára. Hatékonyságára bizonyíték, hogy a magyarországi győztesek mindkét évben  díjazottként tértek haza a nemzetközi döntőből. Ráadásul a program résztvevői közül többen az ötletükből azóta működő, ígéretes jövő előtt álló vállalkozást indítottak el. Jelentkezzetek Ti is, ha van egy ötletetek, és szeretnétek azt megvalósítani. Jelentkezni december 6-ig lehet a Microsoft Imagine Cup Academy weboldalán.

A mozgásra és az egészséges életmódra ösztönző alkalmazás, a Tep igazi sztár lett a globális döntőben. Az innováció kategória második díját és az AppCampus különdíját hozták el Seattle-ből, valamint az ezzel együtt járó tízezer dollárt és húszezer eurót. A szegedi főiskolás csapat azóta is hangsúlyozza, hogy a Microsoft Imagine Cup mennyi mindennel – többek között üzleti szemlélettel, technológiai támogatással, gyakorlattal, prezentációs felkészítéssel – járult hozzá ahhoz, hogy igazán sikeresek legyenek. A pénz ehhez képest „csak” másodlagos.

„A Microsoft Imagine Cup segítségével kapcsolhattunk magasabb fokozatba. A hat hónap kemény munka, a felkészítő programok, a döntőben szerzett kapcsolatok és erős sajtóvisszhang nélkül nem jutottunk volna el a célunkig” – mondta a sikert sikerre halmozó TEP vezére, Boros Ákos. A szegedi csapat a Triaction Tribe befektetésének segítségével folytatja a munkát, írt már róluk elismerően a Cnet és a TechCrunch is. Sikereik nyomán megszámlálhatatlan helyre hívják a csapat tagjait előadni.

 



A 2015-ös győztes, a Mistory fejlesztésére felfigyeltek a kereskedelmi és a turisztikai cégek is. A fiatalok már az első fizető ügyféllel dolgoznak együtt, pedig még egy év sem telt el azóta, hogy elvégezték a Microsoft Imagine Cup Academy kurzusait és diadalmaskodtak a helyi döntőben. Mindez persze nem csoda, hiszen eredeti ötlettel varázsolják új élménnyé a városnézést. Az alkalmazásukkal bármelyik városnéző túrát felfűzhetjük egy valós, vagy kitalált történetre, és ennek segítségével a városnézés olyan lehet, mint egy igazi kalandjáték. Közönségdíjat nyertek a Microsoft Imagine Cup világdöntőjében valamint találkozhattak és eszmét cserélhettek Jean-Philippe Courtois-val, a Microsoft International elnökével.

Ígéretes üzleti alkalmazást alkotott, és már befektetést is kapott a ClipWarehouse, a tavalyi magyarországi döntő harmadik helyezettje. Az üzleti életben praktikus fejlesztésük lényege, hogy az alkalmazás akkor is megőrzi a vágólap tartalmát, ha új dolgot másolunk rá, és ez a felhőn keresztül megosztható más kollégákkal vagy más eszközökkel is. Mivel a fejlesztés forradalmasítja a közös munkát, felfigyelt rá az MFB Invest is. A cég befektetést is nyújtott a csapatnak, amely bekerült egy San Francisco-i startup programba. Jelenleg is a Plug and Play Accelerator program képzésén vesznek részt, és az elmúlt fél évben szintén találkoztak a Microsoft International elnökével.

A Microsoft Imagine Cup helyi fordulója és az azt előkészítő Microsoft Imagine Cup Academy során a valós életben használható tudtást nyújtanak a legjobb csapatoknak. A legfantáziadúsabb és leghasznosabb, valamint az üzleti életben el is adható ötleteket profi technológiai és üzleti szakemberek segítségével valósíthatják meg a nyertesek. A verseny végig követi egy projekt teljes életét az ötlet megszületésétől a részletek kidolgozásán át a megvalósításig.

A Microsoft a tehetségre, a kreativitásra Magyarország egyik legfontosabb erőforrásaként tekint. „Az Imagine Cup hagyományainak megfelelően az idei képzési szakaszban és a hazai döntőben is azon leszünk, hogy minél több magyar fejlesztőt segítsünk ötleteik megformálásában és minőségi megvalósításában, ezzel is támogatva újabb sikeres vállalkozások megjelenését a digitális gazdaságban.”  – mondta mondta Kiszely László, a Microsoft Magyarország platform és fejlesztési evangelista vezetője

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50