Safer Internet Program: a nyári szünetben fontos a szülői felügyelet megerősítése

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 24. 13:36

Nem újdonság, de a szakemberek minden lehetséges fórumon igyekeznek hangsúlyozni, hogy érdemes, sőt elengedhetetlen beszélgetni a gyerekeinkkel, hogy megtudhassuk, milyen kérdések, problémák foglalkoztatják őket, amíg a virtuális térben tartózkodnak. A Safer Internet Program hazai konzorciuma ezért szeretné bemutatni az idei második negyedéves eredményeit, hogy ezzel is felhívja a szülők, pedagógusok figyelmét. A nyári szünet kiemelkedően fontos a gyermekek online aktivitásának vizsgálatára, a szülői felügyelet megerősítésére.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat a Safer Internet Program hazai konzorciumvezetőjeként, a figyelemfelkeltés, megelőzés érdekében dolgozik, amire a legjobb módszer az intézményekben „Netezz biztonságosan!” címmel tartott oktatások. Az idei év áprilisa és júniusa között a Safer Internet Program oktatói országszerte 50 alkalommal - 17 fővárosi, 25 vidéki helyszínen – összesen 4 866 fő részére 193 tanórát tartottak. Így ebben az időszakban közel 1 200 fővel több felhasználónak több, mint kétszer annyi felvilágosító előadást tartott a Program, mint az első negyedév során.  Az elért közönség 37%-a (1 787 fő) az 5-11 éves, 40%-a (1 962 fő) a 12-16 éves, 4,2%-a (207 fő) pedig 17 éves és annál idősebb korosztályba tartozott. A felvilágosító előadásokat 398 szülő és körülbelül ugyanennyi (375) tanár is meghallgatta.

 



A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat azonban fontosnak tartja, hogy gyermekekkel kapcsolatba kerülő különböző szervezetek munkatársai is tisztában legyenek az online világ lehetséges veszélyeivel, ezért szociális munkások, rendőrök illetve a katasztrófavédelem munkatársai számára is szervezett előadásokat oktatói révén.

A legfontosabb célközönséget - ahogy azt a számok is mutatják - viszont továbbra is a gyermekek és a fiatalok jelentik, ezért a május 30-31 között a Városligetben megrendezett Gyermeknapon ismét felállításra került a Biztonságos Internet Sátor, ahol a két nap során közel 10 000 gyermek kapott információkat a biztonságos internetezés szabályairól játékos formában.

 



A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat célja, hogy országos lefedettséget érjen el „Netezz biztonságosan!” előadásaival. Az alábbi  linken látható, hogy a Program eddig mely településeket érte el.


https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=zkHrFokYoJZQ.kmkYpxqhDFm0
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50