Indul Európa első UHDTV-csatornája

forrás: Prím Online, 2015. július 6. 08:44

Az Ericsson bejelentette, hogy többéves műsorszórási és médiaszolgáltatási megállapodást írt alá a BT Sporttal három új tévécsatorna és egy, az Egyesült Királyságban elérhető interaktív szolgáltatás elindításáról.

Az Ericsson tervezi és kivitelezi a kódolatlan BT Sport Europe, a BT Sport Showcase és BT Sport UHD csatorna technikai hátterét, valamint a későbbiek során a műsorszórási szolgáltatást is nyújtja a csatornáknak. A BT Sport UHD lesz az első ultranagy felbontású csatorna az Egyesült Királyságban, amely élő labdarúgó-mérkőzéseket és más prémium tartalmakat szolgáltat majd.

Ezenkívül részt vesznek majd a BT Sport új BT Sport Extra interaktív szolgáltatásának kialakításában is, amely nyolc egyidejű élő UEFA-játék közvetítése közötti váltást teszi majd lehetővé – ideértve az UEFA Bajnokok Ligáját és az UEFA Európa-liga mérkőzéseit.

Az Ericsson és a BT Sport egy ideje együtt dolgozik az UHDTV-szolgáltatáson, 2013-ban először valósították meg egy élő sportesemény többkamerás közvetítését 4K UHDTV felbontásban, és élőben sugározták műholdon és száloptikán keresztül.

 

Forrás: Ericsson / hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09