Deloitte Technology Fast 50: még két hétig lehet jelentkezni

forrás: Prím Online, 2015. július 3. 15:41

Július 15-én zárul a jelentkezés a tizenhatodik alkalommal megrendezett Deloitte Technology Fast 50 regionális megmérettetésére. A tavalyi kiírás során 10 hazai cég fért bele a rangsorba, és több mint tíz év után először újra magyar nyertese volt a versenynek.

A Deloitte által évente lebonyolított Technology Fast 50 2015-ben is Közép-Európa leggyorsabban növekvő technológiai cégeit a megelőző négyéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolja. A versenyt a Deloitte 16 éve megszakítás nélkül minden évben meghirdeti Közép-Európa országaiban: Albániában, Bosznia-Hercegovinában, Bulgáriában, Csehországban, Észtországban, Horvátországban, Lengyelországban, Lettországban, Litvániában, Macedóniában, Magyarországon, Moldáviában, Montenegróban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában és Szlovéniában.

 

 Az idei rangsor összeállítása során a 2011 és 2014 közötti árbevétel-adatok kerülnek majd felhasználásra. A Szállás.hu tavalyi, 2259%-os árbevétel-növekedéssel kiérdemelt diadala, és a szoftvergyártó, valamint az internetes cégek dominanciája után kíváncsian várjuk a 2015-ös jelentkezők eredményeit” – mondta Csűrös Balázs, a Deloitte Tanácsadás üzletágának partnere.



A Technology Fast 50 program nyitva áll bármely saját technológiával rendelkező, önálló (többségi befolyás alatt nem álló) magyar vállalkozás számára.

 

A Deloitte Technology Fast 50 idén is három kategóriában kerül megrendezésre:

 

Fast 50

 

Ahhoz, hogy egy társaság felkerülhessen az összesített Fast 50 ranglistára, az alábbi feltételeknek kell megfelelnie:

 

·         2011 és 2014 között minden évben legalább 50 000 eurós éves árbevételt kellett produkálnia;

·         Székhelyének valamely közép-európai országban kell lennie (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldávia, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia vagy Szlovénia);

·         Saját fejlesztésű technológiával kell rendelkeznie;

·          Önálló (többségi befolyás alatt nem álló) magyar vállalkozás

 

A győztesek kiválasztása a 2011 és 2014 közötti négyéves időszakban elért százalékos árbevétel-növekedési ütem alapján felállított rangsor szerint történik.

 

Rising Stars

 

A „Rising Stars” kategóriában olyan ígéretes, „újonc” vállalkozások indulhatnak, amelyek túl fiatalok ahhoz, hogy megfeleljenek az összesített rangsorban való szerepléshez szükséges feltételnek, mely szerint legalább négy éve működnie kell a cégnek.

 

Az ilyen vállalkozások esetében feltétel, hogy legalább három, de legfeljebb négy éve működjenek, árbevételüknek pedig az elmúlt három év mindegyikében (2012 és 2014 között) 30 000 eurót kellett meghaladniuk. Ettől eltekintve ugyanazok a feltételek érvényesek erre a kategóriára is, mint az összesített Fast 50 rangsorra.

 

Big 5

A ranglista „Big 5” kategóriájában olyan gyorsan fejlődő nagyvállalatok részesülhetnek elismerésben, amelyek az elmúlt négy év során kiemelkedő növekedést produkáltak. Ahhoz, hogy egy cég ebben a kategóriában indulhasson, ugyanazoknak a kritériumoknak kell megfelelnie, mint az összesített Fast 50 rangsor esetében, azzal az egyetlen kivétellel, hogy ez esetben a legutóbbi vizsgált évben, vagyis 2014-ben elért éves árbevételnek 25 millió eurót kell meghaladnia.

 

Az idei verseny jelentkezési határideje 2015. július 15.

A rangsort ünnepélyes díjkiosztó keretében, 2015 októberében teszik közzé. (A feltételeket teljesítő jelentkezők automatikusan részt vesznek a Deloitte EMEA Technology Fast 500 nevű európai szintű megmérettetésen is.)

 

Az online regisztrációs űrlap a regionális Technology Fast 50 verseny weboldalán, a www.deloitte.com/fast50ce címen érhető el, a tavaly kiemelt helyen szereplő magyar cégek képviselői pedig az itt elérhető videóban osztják meg gondolataikat a versenyről mint az üzleti siker fokmérőjéről: http://bit.ly/1Jwkut5

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15