A Twitter megvenné a Flipboardot

Czipperer Dia, 2015. május 28. 14:17

A legfrissebb hírek szerint a Twitter szemet vetett a Flipboardra. 1 milliárd dollárt fizetnének érte.

A legújabb híresztelések szerint a Twitter újabb felvásárlásra készül. Ha minden igaz, a népszerű mikroblog a digitális magazinalkalmazást, a Flipboardot szemelte ki magának. A szolgáltatásnak jelenleg több mint 100 millió regisztrált felhasználója van.

 

A Re/code hétfőn közölte, hogy a Flipboard értéke 1 milliárd dollár körül mozog. Ha lehet hinni a kiszivárgott híreknek, a Twitter már január óta tárgyal a Flipboarddal a felvásárlásról.

 


 

A 2010-ben indult szolgáltatás bölcsője Palo Alto, atyja pedig Mike McCue, a Netscape mérnöke. A startup mobilalkalmazása révén számos nagy hírportál tartalmaihoz kínál hozzáférést a felhasználóknak, mint például a The New York Times, a Vanity Fair. Mindezt pedig magazin stílusú elrendezésben.

 

Korábban a Samsung mobiljain előre telepített alkalmazásként jelen volt a Flipboard, ám a közelmúltban megszűnt a két cég közötti együttműködés.

 

Egyelőre nem tudni, a Twitter valóban megvásárolja-e a szolgáltatást, és az is kérdéses, egy ilyen applikáció felhasználóinak száma mit tenne hozzá a Twitter 302 milliós táborához. Elképzelhető, hogy a mikroblog inkább a hirdetések frontján gondolkodik, és az itt közzétett reklámok révén tenne szert nagyobb bevételekre.

 

Forrás: Mashable.com; kép: technewstoday.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05