A közigazgatási szektor felé nyit a ZTE Magyarországon

forrás: Prím Online, 2015. április 27. 15:27

A magyarországi pozíció további erősítését, a korábbinál aktívabb piaci jelenlétet, az állami és közigazgatási szektor felé való nyitást nevezte meg fő céljaként Liu Xiaokang, a kínai távközlési hálózati és eszközgyártó ZTE Hungary Kft. nemrégiben kinevezett új ügyvezető igazgatója.

A ZTE 10 éve van jelen a magyar piacon, anyavállalata, a világ egyik vezető távközlési berendezésgyártója mintegy 76 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és több mint 500 távközlési szolgáltató berendezéseinek beszállítója világszerte.  A ZTE jelenleg az egyetlen olyan kínai távközlési berendezésgyártó, amelynek a részvényei tőzsdei forgalomban vannak, a ZTE papírjaival a Shenhzen-i és Hong Kong-i tőzsdén is kereskednek. A cég tavaly 8,3 százalékos forgalomnövekedésről számolt be, 94 százalékos nettó profit növekedés mellett. A vállalat árbevételének ma már a nagyobbik része származik a Kínán kívüli értékesítésből.  2014-ben a ZTE volt a világ leggyorsabban növekedő 4G rendszerszállítója.

A ZTE egyik legfőbb magyarországi üzleti partnere a Telenor, amely – a magyar piacon úttörő kezdeményezésként – jelenleg a Magyar Telekommal közösen indított fejlesztés keretén belül valósít meg hálózatmegosztást. A ZTE több más magyar távközlési szolgáltatónak is beszállít, így az Invitel és a Magyar Telekom előfizetőjeként több százezer magyar háztartás használhat naponta ZTE modemeket, vagy routereket.

Liu Xiaokang hangsúlyozta: „Amellett, hogy meglévő partnereinkre a jövőben is kiemelkedő figyelmet fordítunk, nyitni kívánunk más piacok, elsősorban az állam-. illetve a közigazgatási szektor felé. Kiváló megoldásainknak köszönhetően ugyanis  vállalatunk ezeken a területeken is  kulcsszereplő lehet.  Az okosmérők, az okos-otthonok, vagy az egyéb M2M megoldások bevezetésével pedig üzleti eredményünk növelése mellett tevőlegesen is szeretnénk hozzájárulni a magyar életminőség jelentős javulásához.”

A budapesti központjában mintegy 50 főt foglalkoztató ZTE Magyarország részt vesz azon a folyamatban lévő pályázaton, amely a magyarországi 450 MHz-es LTE távközlési hálózat megvalósítására irányul, sőt, olyan megoldást fejlesztettek ki, amely az adott magyarországi frekvenciasávban a legjobb spektrum-kihasználást biztosítja szabványos végberendezések használata mellett. A tervek szerint a jövőben a cég a vasúti- és egészségügyi kommunikációs hálózatok fejlesztésében, valamint a hazai műszaki felsőoktatás korszerűsítésében is szerepet vállal. A vállalat kifejezetten keresi tehát a kapcsolatot a hazai oktatási intézményekkel, szervezetekkel, s támogatja többek közt a Példakép Alapítvány munkáját, amely fiatal vállalkozók kiemelkedő teljesítményét mutatja be ország-világ számára. Hasonlóképp a fiatalok segítését célozza az Infoprog2015, a Kárpát-Medencei Magyar Középiskolák Informatikai Versenyének támogatása.

Liu Xiaokang több mint 16 évvel ezelőtt kezdte meg pályafutását a távközlési iparágban. Indiában új ZTE-képviseletek felépítésért felelős vezetőként dolgozott a ZTE-nél, Európában pedig a horvát és szlovén piacok tevékenységét irányította 2008-2010 közt a vállalat zágrábi központjában.

Kulcsszavak: ZTE

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09