Watson receptjeiből szakácskönyvet készít az IBM

Vértes Judit, 2015. április 18. 11:12

Watson, a szuperszámítógép eddig elkészült receptjeiből szakácskönyvet készít az IBM, mely április 14-én jelenik meg. A könyv a Kognitív konyhaművészet Watsonnal nevet viseli.

Watson akkor vált híressé, amikor megnyerte a Jeopardy vetélkedőt 2011-ben. Azóta a tudományos kutatásokon és az egészségügyi alkalmazásokon kívül a konyhában is alkalmazzák az IBM szuperszámítógépét.

 

A New York-i Institute of Culinary Education (ICE) az IBM-mel közösen fejlesztette ki a kognitív konyhaművészet programját. Az intézet tanulói vizsgálták a különböző élelmiszer alapanyagokat, összetevőiket, molekuláris szinten is, ezeket adatokká alakították, a hozzávalókból elkészített recepteket elkészítés után értékelték, ez alapján Watson egyre jobb szakáccsá válhatott.

 

Ám míg eddig a telefonunk segítségével megadott alapanyagokból hozta ki Watson a legjobbat, most nekünk kell felkészülni, mert a Kognitív konyhaművészet Watsonnal szakácskönyv olyan recepteket is tartalmaz, melyek hozzávalói nem biztos hogy megtalálhatóak a kamránkban.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09