Több millió zeneszámot hallgathatnak mostantól legálisan a kínaiak

MTI Sajtóadatbank, 2015. március 31. 14:24

Külföldi pop- és rockzenészek dalainak digitális terjesztésére vonatkozó megállapodást írt alá a német BMG és a kínai Alibaba vállalat, mellyel két és félmillió új zeneszám és szerző válik legálisan hallgathatóvá a kelet-ázsiai országban.

A várhatóan az Alibaba internetes oldalain és az okostelefonokra letölthető zenei alkalmazásokon hallgatható előadók közt olyan nagy nevek vannak, mint Kylie Minogue, a Scorpions, Robby Williams, a Rolling Stones, az Aerosmith, will.i.am vagy Bruno Mars - számol be a Sina híportál.
 

Az Alibaba a tartalmak tisztán tartását, a BMG szerzői jogainak Kínában való védelmét is magára vállalta az ügylettel. A megegyezés a BMG kínai piacon való terjeszkedését és az elektronikus kereskedelmi óriásként induló, szolgáltatásainak és iparágainak palettáját az elmúlt években jelentősen kiszélesítő Alibaba online médiaplatformmá való válását is segíti, és a maga nemében első a kelet-ázsiai országban.

 

A megegyezés egy hosszabb távú együttműködés alapjait is lefektetheti, a BMG ugyanis szerzői jogokon kívül adathordozókat, lemezeket, DVD-ket is árulna a világ második legnagyobb gazdaságában. Sajtóértesülések szerint a német vállalat az Alibabán túl a legnagyobb csevegőprogramokat és internetes szórakoztató céget magáénak tudó Tencentet, valamint a külön videoportállal is rendelkező Baidut, a legnagyobb keresőmotort is megkörnyékezte.

 

Úgy tűnik, a cég elkötelezte magát a kínai piac mellett, bár köztudomású, hogy az országban a legtöbb zeneszám ingyen letölthető és hallgatható, a nagyvárosok utcáin igen olcsón megvásárolható.

 

 

Kulcsszavak: zeneletöltés Kína

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05