Új fejlesztési vezető a hazai SAP központban

forrás: Prím Online, 2015. március 26. 17:43

Tolvaj Béla személyében új szakmai vezetőt neveztek ki az SAP hazai szoftverfejlesztő központjában- jelentette be az SAP Hungary Kft. A külföldről hazatérő igazgató felel a Magyarországon készülő, és jellemzően világpiac számára értékesített logisztikai és mobilalkalmazások további fejlesztéséért. A szakember az elődjét, a Németországba visszatérő dr. Katharina Gnirkét váltja az SAP Labs Hungary menedzsmentjében.

Tolvaj Béla több mint tizenhat év tapasztalattal bír a szoftverfejlesztés terén. Tíz éve, projektvezetőként csatlakozott az akkor megalakuló hazai egységhez, majd hamarosan menedzserré lépett elő. 2011-ben Németországba költözött, hogy a világcég központjából, operatív igazgatóként segítse a gyártóipari fejlesztéseket. Itt többek közt részt vett az SAP logisztikai portfoliójának frissítésében, amelyben szereplő új termékek előállításában kulcsszerepet tölt be a budapesti fejlesztőközpont.

 



Az új vezető céljai között szerepel, hogy felgyorsítsa a felhőalapú termékek fejlesztésére való átállást, és ösztönözze az Internet-of-Things (IoT) jellegű kezdeményezéseket. Ennek egyik elemeként nyitották meg nemrég azt a Közép-Európában egyedülálló innovációs környezetet, amelyben az SAP-s mérnökök a legújabb kütyükön és 3D nyomtatón tudják kipróbálni, modellezni különböző ötleteiket.

Tolvaj Béla (37) házas, két gyermek édesapja. Szabadidejét családja körében tölti, illetve hódol a technológia iránti rajongásának, egyedi alkalmazásokat készít otthoni használatra.

„A magyar szakemberek jelentős hírnévre tettek szert munkájukkal a nemzetközi porondon, és Tolvaj Béla vezetésével tovább növeljük a kétszázötven főt foglalkoztató SAP Labs Hungary hozzáadott értékét” -mondta Markus Hilken, az SAP hazai fejlesztő és támogató központjainak igazgatója.

 

Kulcsszavak: +céginfo CIO SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09