Online árverésen szigeteket vesznek a kínaiak

MTI Sajtóadatbank, 2015. március 10. 08:34

Három, a világ különböző pontján elhelyezkedő szigetet vettek meg kínaiak egy online árverésen, Kína legnagyobb internetes kereskedelmi portáljának közreműködésével - jelentette a China Daily című angol nyelvű honlap.

Négy szigetre lehetett licitálni, ezek Fidzsi, Görögország, az Egyesült Királyság és Kanada területéhez tartoznak. Közülük három 12 órán belül elkelt, egyelőre egyedül a brit szigetnek nincs új tulajdonosa. Állítólag azért, mert kikiáltási árát 4 millió jüanban (177 millió forint) határozták meg.

A másik három sziget licitje 1 jüannál (44 forint) kezdődött. A szigetekért bárki versenybe szállhatott, aki kifizette az ezer jüan letétet. Sajtóértesülések szerint legalább 48-an voltak a komoly érdeklődők. A Fidzsi-szigetekhez tartozó szigetet csak 99 évre szóló tartós bérletre lehetett megszerezni, a többi saját tulajdonba került.

Az aukciót egy késő esti időpontra hirdették meg, és az abszolút győztes egy Jünnan tartományi építőipari mágnás lett, aki a görög szigetet 6,6 millió jüanért (292 millió forint), a kanadait 1,7 millióért (75 millió forint) tudhatja a magáénak. A fidzsi fennhatóság alá tartozót egy Csöcsiang tartományi üzletember szerezte meg 5 millió jüanért (221,2 millió forint).

 



Az árverést bonyolító, pekingi székhelyű iLongterm arra szakosodott, hogy kínaiaknak külföldi ingatlanokat kínáljon A Taobaót azért választotta stratégiai partneréül, mert ez a legnagyobb befolyású online kereskedelmi portál - állt a cég közleményében. Mint kiderült, az ajánlatot tévők a Taobao régi ügyfelei, eddig már körülbelül 10 millió jüant költöttek el nála.

Az iLongterm azt is közölte, hogy az újdonsült nyerteseket "helyszíni bejárásra" viszi, hogy alaposan szemügyre vehessék friss szerzeményüket. A vállalkozás a sikeren és az egyre növekvő keresleten felbuzdulva újabb árverést hirdet, legközelebb májusban - adta hírül.

Tehetős kínaiak tavaly legalább hét szigetet vásároltak a tengerentúlon - tájékoztatta a China Dailyt Lin Tung, a kínai szigettulajdonosok szövetségének alapítója.

Kulcsszavak: Kína árverés

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50