A Nikon COOLPIX P900 lehozza a csillagokat az égről

forrás: Prím Online, 2015. március 3. 12:19

A természet és az éjszakai égbolt szépségeit megörökítő fotósok számára bizonyára örömhír az új Nikon COOLPIX P900 mai megjelenése, hiszen a készülék elképesztő, 83x-os optikai zoommal rendelkezik, amely a szabad szemmel nem látható részleteket is kristálytisztán rögzíti.

A valóban lenyűgöző, rendkívül nagy tudású optikai zoom tartománya 24–2000 mm, amely a Dynamic Fine Zoom funkcióval 4000 mm-esre bővíthető, így a fényképezőgép még közelebb hozza a természetet, és azt lenyűgöző részletgazdagsággal örökíti meg állóképeken és full HD videókon egyaránt. A nagy felbontású, f/2.8–f/6.5-ös, nagy fényerejű objektív borotvaéles, látványos képeket készít még maximális zoom mellett, azaz 2000 mm-es telefotók készítésekor is (35 mm-es formátumban kifejezve).

 


A gyors AF funkciónak és a kisebb fényképkészítési késedelemnek köszönhetően a készülék reakcióideje gyors, a kézzel történő telefotózás pedig a Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés) funkció révén rendkívül stabil, mivel hatékonyan csökkenti az elmosódásokat, és így 5,0 lépésközzel rövidebb záridő használatával egyenértékű fényképezést tesz lehetővé. Az új, kiváló teljesítményű VR hatékonyabban nyeli el a rázkódást, mivel a lencsén (szögsebességmérő), illetve a képérzékelőn (mozgásvektor-adatok) keresztül egyszerre érzékeli a mozgást, így képes a képelmosódás pontos kiszámítására, és ezzel még inkább csökkenti az elmozdulásokat.


A gyorsan mozgó témák könnyedén befoghatók a nagyméretű, 7,5 cm-es, 921 ezer képpontos, elforgatható (RGBW) LCD monitoron, az elektronikus keresővel pedig gyerekjáték az egyes fényképezési stílusok közötti váltás, mivel a szemérzékelő automatikusan átvált a kijelzős fényképezésről, ha Ön ismét a keresőbe néz.


A felvétel helyszíne tűpontosan rögzíthető, mivel a beépített GPS/GLONASS/QZSS nemzetközi műholdrendszer a világ minden pontján gyors és részletes adatokat közöl.


A kiváló minőségű képek azonnal megoszthatók a beépített Wi-Fi és NFC funkcióknak köszönhetően; ehhez mindössze meg kell nyomni az egyérintéses Wi-Fi gombot, illetve egy okoseszközhöz kell érinteni az NFC-kompatibilis fényképezőgépet.

 


Rendkívüli részletgazdagság, lenyűgöző megvalósítás


A 83x-os, a Dynamic Fine Zoom funkcióval 166x-osra bővíthető optikai zoommal korábban elképzelhetetlen részletességű képeket készíthet egy szemvillanás alatt – köszönhetően a gyors AF funkciónak és a kisebb fényképkészítési késedelemnek. A gyorsan mozgó témákról a természetben sem fog lemaradni: erről a zoomvezérlő melletti zoomvisszaállító gomb gondoskodik, amelyet megnyomva visszatér a nagy látószög, és a téma ismét könnyen megtalálható. A nagyméretű, 7,5 cm-es, elforgatható monitor (és a beépített elektronikus kereső) rugalmas képkomponálást tesz lehetővé, és a kihívást jelentő fényképezési helyzetekhez is rugalmasan alkalmazkodik. Ezenkívül az 5,0 lépésközű Dual Detect Optical VR funkció pedig még teljes telefotózás mellett is kiegyenlíti a fényképezőgép rázkódását, és állóképek, valamint full HD (1080/60p) videók kézzel történő rögzítésekor is egyenletes képminőséget biztosít. A full HD videók kiváló minőségű, irányfüggő hanggal rögzíthetők, mivel az iránymikrofon a zoom funkcióval összhangban változtatja a felvétel irányát.

 


Helyszínrögzítés, megosztás útközben


A beépített GPS/GLONASS/QZSS-támogatásnak köszönhetően a felvétel helyszínének naplózásához szükséges adatok azonnal és pontosan rendelkezésre állnak a világ minden pontján. A képek már útközben azonnal megoszthatók a beépített Wi-Fi-nek és az NFC-támogatásnak4 köszönhetően, így könnyű kapcsolatban maradni a nagyvilággal: mindössze az egyérintéses Wi-Fi gombot kell megnyomni, vagy egy okoseszközhöz kell érinteni az NFC-kompatibilis fényképezőgépet.

 


A fő jellemzők összefoglalása


Rendkívül nagy teljesítményű zoom: A 83x-os nagyítású, a Dynamic Fine Zoom funkcióval 166x-osra bővíthető NIKKOR objektívvel a szabad szemmel nem látható részletek is megragadhatók.
5,0 lépésközű Dual Detect optikai VR (rázkódáscsökkentés): A kézzel történő telefotózás rendkívül stabil, mivel a VR érzékeli a mozgást, és hatékonyan elnyeli a rázkódást.
Hátsó megvilágítású, 16 megapixeles CMOS-képérzékelő: Tiszta, részletgazdag képek akár éjszaka is. Kiemelkedő teljesítmény.
GPS/GLONASS/QZSS-támogatás POI funkcióval: A pontos helyadatok villámgyorsan beolvashatók az útvonalat nyomon követő GPS/GLONASS/QZSS nemzetközi műholdas rendszer révén.
Beépített Wi-Fi és NFC-támogatás: Képek megosztása tetszőleges helyekről az egyérintéses Wi-Fi gomb megnyomásával, illetve az NFC-kompatibilis fényképezőgép okoseszközhöz érintésével.
Még rövidebb reakcióidő: Többé egyetlen jelentős momentumról sem marad le a még gyorsabb AF funkciónak és a kisebb (nagy látószögnél kb. 0,12 másodperces) fényképezési késedelemnek köszönhetően.
Nagyméretű, elforgatható LCD monitor: Rugalmas komponálási lehetőségek a Clear Color kijelző 7,5 cm-es, kb. 921 ezer képpontos, elforgatható (RGBW) LCD monitorának köszönhetően.
Full HD videók: Egyetlen érintéssel szuperéles HD (1080/60p) videókat rögzíthet kiváló hangminőséggel – a mikrofon irányítottsága a zoomnak megfelelően változik.
Időzített videó: Válassza ki a fényképezési helyzetet, és a fényképezőgép 10 másodperces időátmenetes videót készít az időzítéssel rögzített állóképekből.
Iránymikrofon: A full HD videók kiváló minőségű, irányfüggő hanggal készíthetők el, mivel az iránymikrofon a zoom működésével összhangban változtatja a felvétel irányát.
Super ED üvegelem: A rendkívül erős objektívváz kompakt kialakítású, és kiváló színeltérési jellemzőkkel rendelkezik.
Hold mód és Madárles mód: Az Automatikus programválasztóval egyszerű az élességállítás és a beállítások módosítása, valamint például a Hold, illetve a madarak fényképezése is.
Széles látószög: A nagy látószögű LCD monitoron könnyű szokatlan nézőpontot teremteni. Magasról és alacsonyról is fényképezhet vele.
Testreszabható funkciógomb (Fn): A gyakran használt funkciókat az Fn gombhoz rendelheti, így egyetlen mozdulattal, gyorsan módosíthat különböző beállításokat.
Módválasztó tárcsa: A legfontosabb beállítások – például a kézi expozíciómód (P/S/A/M) – könnyen elérhetők a módválasztó tárcsa segítségével, amely egy kézzel is könnyen kezelhető.
Célkereső AF: A Célkereső AF gyorsan és pontosan megkeresi a témát, és automatikusan beállítja az élességet, így Ön mindig tiszta felvételeket készíthet.
COOLPIX Picture Control: A Picture Control (például a színes képekhez ajánlott Élénk vagy a Monokróm) beállításainak segítségével könnyedén módosíthatja a képek külsejét.
Beépített elektronikus kereső: A szemérzékelő automatikusan átvált a kijelzős fényképezésről az elektronikus keresőre, ha a szemével a keresőhöz közelít.
Zoomvisszaállító gomb: A zoomvezérlő melletti gombot megnyomva a készülék ismét nagy látószögre vált, így Ön gyorsan megtalálhatja az elvesztett témát.
Oldalsó zoomvezérlő: A felvételek mindig élesek lesznek az oldalsó zoomvezérlőnek köszönhetően, amelyet bal kézzel is kezelhet – így megelőzhető a fényképezőgép rázkódása.
Hosszú akkumulátor-üzemidő: Az akkumulátor továbbfejlesztett, energiatakarékos kialakításának köszönhetően a készülék állóképek és full HD videók készítésére egyaránt használható.
Vakukompenzáció: A (–2–+2 Fé) vakukompenzáció funkció kiegyensúlyozottá teszi az expozíciót, mivel kiegyenlíti a témát érő vaku fényének erejét.
19 motívumprogram mód: A fényképezőgép segítséget nyújt a fényképezési helyzetnek leginkább megfelelő beállítások kiválasztásában. Válassza ki a témának leginkább megfelelő motívumprogramot.
EXPEED C2: A kimagasló képminőség mellé a Nikon nagy teljesítményű képfeldolgozó rendszere gyors működést és nagy érzékenységet garantál.
NIKON IMAGE SPACE: A Nikon saját képmegosztó és -tároló szolgáltatásában, a www.nikonimagespace.com webhelyen 20 GB-nyi felhőalapú online tárhely áll rendelkezésére díjmentesen.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05