Pártokon átívelő összefogást kezdeményeztek a roamingdíjak eltörléséért

MTI Sajtóadatbank, 2015. március 2. 17:23

Pártokon és tagállamokon átívelő összefogást kezdeményez Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti (EP-) képviselője a roamingdíjak eltörlése érdekében - közölte hétfőn a politikus irodája.

Az MSZP alelnöke vállalhatatlannak nevezi, hogy a szakminiszterek tanácsa egy előterjesztés szerint az idei év vége helyett csak három évvel később számolná fel az unión belül a mobiltelefonos barangolási díjakat, miközben az Európai Bizottság és az EP már megállapodott a kérdésben.
 

Az uniós jogalkotásban a bizottságnak javaslattételi joga van, a testület kezdeményezheti a jogalkotást, ám ezt követően az EP-nek és a tanácsnak kell megállapodnia a végleges szabályozásról. Végső soron csak úgy születhet döntés, ha a közvetlenül választott EP és a tagállamok kormányait tömörítő miniszteri tanács egyetértésre tud jutni. A halasztást javasló előterjesztés szerint a piac szereplőinek több idő kell az új körülményekhez való alkalmazkodásra.
 

"Az informatikai és távközlési szektornak is kötelessége alkalmazkodni a jelenkor igényeihez, kötelessége megteremteni az egységes piac gazdasági és társadalmi fejlődéséhez szükséges feltételeket" - foglal állást Ujhelyi István.
 

A politikus azt is tudatja, hogy írásbeli kérdéssel fordult a miniszterek tanácsához és a területért felelős uniós biztoshoz, hogy magyarázatot kérjen az előterjesztésre, és hangsúlyozza, hogy minden eszközt be fog vetni, hogy a roamingdíjakat eltöröljék.
 

"Ha kell, minden EP-képviselőt fellázítok az ügy érdekében!" - hangoztatta Ujhelyi István.

Kulcsszavak: távközlés roaming

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05