Ál-NAV-portál jelent veszélyt a neten

MTI Sajtóadatbank, 2015. január 29. 14:44

A NAV hivatalos weboldalához a megtévesztésig hasonló oldal jelent meg az interneten - figyelmeztetett az MTI-hez eljuttatott közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Aki a hamis NAV-honlapot használja bajba kerülhet, mert az ott közzétett nyomtatványok és információk bizonytalan forrású hamisítványok, letöltésükkel akár kártékony kódok is bekerülhetnek a felhasználók rendszerébe. Egyetlen olyan weboldal sem hiteles, amelyben a "nav" mellett nem szerepel a "gov.hu" tartomány megnevezése - hívják fel a figyelmet.

 



Az üggyel kapcsolatban a NAV megteszi a szükséges jogi intézkedéseket - szögezte le közleményében az adóhatóság, de azt is hozzáfűzte, hogy az elnevezésével visszaélők által üzemeltetett bármely más weboldal információiért, azok felhasználásának következményeiért a NAV nem vállal felelősséget.

A NAV webcíme a kormányzati szervek által használt "gov.hu" tartományba esik, a NAV hivatalos honlapja a http://www.nav.gov.hu és a http://nav.gov.hu webcímeken található - hangsúlyozza a hivatal. A NAV hivatalos weblapján - a hamis weboldallal ellentétben - nem szerepelnek reklámbannerek - figyelmeztet a NAV.

Kulcsszavak: hacker security NAV

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05