Samsung Galaxy Note 4 – a kreativitás szolgálatában

forrás: Prím Online, 2014. november 23. 12:18

A kreativitás szolgálatába állítva alkotta meg a Samsung a Galaxy Note 4 csúcskategóriás okostelefont, amellyel a felhasználók minden inspirációt a számukra legideálisabb módon  egy helyre gyűjthetik, hogy aztán egyszerűen és könnyedén kiélhessék kreativitásukat. A Samsung egy kerekasztal-beszélgetést szervezett, melynek középpontjában az új csúcsphablet állt.

Kunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási divíziójának igazgatója szerint a vállalat nemcsak a lélegzetelállító dizájnnal vagy a különböző okos funkciókkal igyekszik kielégíteni a felhasználók napról napra változó igényeit, hanem folyamatosan keresik azokat a lehetőségeket, amelyekkel kibontakoztathatják a bennük rejlő tehetséget. A Galaxy Note 4 ezt hivatott megvalósítani, a technológia vívmányait alárendelték a kreativitásnak. Minden arról szól, hogy a felhasználók gondolkodását semmi se akadályozza, bárhol, bármilyen helyzetben jöjjön is az inspiráció, tudjanak alkotni, és rögtön meg is tudják azt osztani.

 

A Samsung Galaxy Note 4 okostelefon óriási, 5,7 hüvelykes kijelzőjén a jegyzetelés nagyon egyszerű, amit a megújult S Toll pedig csak tovább fokoz, hiszen szinte ugyanolyan könnyedén használható, mint hagyományos társai. A szokatlanul nagy méret ráadásul a multitaskingot is megkönnyíti, egyszerre több alkalmazásban is könnyedén dolgozhatunk.

 

 

A kreatív elme valódi segítségét azonban a Galaxy Note 4-en található S Note alkalmazásba rejtett számtalan jegyzetelési lehetőség jelenti, amellyel még a mindennapi feladatok is egyszerűen és gyorsan végrehajthatóak. A vizuális gondolkodóknak ott a PhotoNote funkció, amellyel a hagyományos jegyzeteiket, vagy akár egy iskolatáblát is lefotózhatnak, hogy aztán könnyedén egy digitális jegyzetté alakíthassák. Azok számára pedig, akiknek még arra sincs ideje, hogy egy perc erejéig bepötyögjék gondolataikat, hangjegyzetet is készíthetnek. Az új okostelefon legújabb és egyben legkreatívabb funkciója azonban a Smart Select, amellyel a különböző forrásból származó tartalmakat átemelhetik a felhasználók, míg a Snap Note-tal képeket is illeszthetnek a jegyzetbe. Ráadásul így akár egy digitális scrapbookot is hihetetlenül egyszerűen létrehozhatnak.

 

 

Nem hiányozhatnak a készülékből az okostelefonokra jellemző egyéb alkalmazások és funkciók sem. Így a Galaxy Note 4 16 megapixeles kamerája gondoskodik az éles és részlet gazdag képekről, az előlapi 3.7 megapixeles nagy látószögű kamera pedig a szelfizők álmát válthatja valóra. A legújabb Galaxy okostelefonokhoz hasonlóan a Galaxy Note 4-en is található ujjlenyomat-olvasó, amellyel a felhasználók biztonságban tudhatják a készüléken tárolt adataikat. Ráadásul a világon elsőként az okostelefont ellátták UV-érzékelővel is. A gyors töltés és az ultra energiatakarékos üzemmódnak köszönhetően pedig többet amiatt sem kell aggódniuk a felhasználóknak, hogy pont a legfontosabb pillanatban merül le készülékük.

 

Idézetek a Samsung kreativitásról szóló kerekasztal-beszélgetésén résztvevőktől:

 

Kovács András Péter, humorista, stand-up előadó: „Persze-persze, alkotni lehet akaratból, izomból is – de az igazi alkotás az, amikor nem is én alkotok: amikor én is csak ámulok és szórakozom mindazon, ami az eszembe jut. Hogy honnan jutok oda, azt én sem tudom, de nagyon hálás vagyok akkor, amikor működik, és nagyon kétségbe esem akkor, amikor nem. Mindenki kérdezi, mi a jobb: alkotni valamit vagy előadni azt. Bár az előadásokon nagyon sok energiát ad, ha a közönség velem nevet, az alkotásban mégis az a csodálatos, hogy bár én lennék az alkotó, igaziból úgy érzem: a dolgok úgy születnek meg bennem, hogy én magam is legfeljebb csak közönség vagyok."

 

Dés László, zeneszerző, előadóművész: „Nem minden tehetséges ember kreatív, de minden kreatív ember tehetséges. De egy alkotás, egy mű létrejöttéhez több is kell. Képzelőerő és ihlet. Na meg motiváció, elszánás, akarat. A közlés feltétlen szándéka."

 

Lakatos Márk, stylist: „Nem vagyok rendszerben gondolkodó típus. Képek, szimbólumok fűződnek egymásba a fejemben, változó ritmusban, és a lehető legfurcsább útvonalakat követve. Szeretem a kerülő utakat és a zsákutcákat. Számomra a kreativitás legfontosabb járműve a szabad asszociáció vagy a szürrealisták automatikus írása. Egyre többször érzem azt is, hogy a kreativitás nem feltétlenül jelent aktivitást, hanem inkább a semmittevés lehetőségére való rátalálást."

 

Karafiáth Orsolya, költő: „Mindenkiben ott a kreativitás, aki legyőzi annak két legnagyobb ellenségét: a lustaságot és a szellemi bezárkózást. Az ötletekre, változásokra nyitottnak kell lenni, és amit lehet, megismerni a világból. Ez alatt az út alatt néha mi magunk nem alkotunk, de nem tudhatjuk, mikor érik be a sok inger, ajándékba kapott lehetőség, és mikor áll össze belőlük bennünk valami új. Ám ne higgyük, hogy minden kreatív feltétlenül feltaláló, úttörő vagy bozótvágó! Ugyanúgy kreatív, aki „csupán” a rengeteg őt körülvevő lehetőségből megtalálja azt, amivel az életét komfortosabbá teheti. Hiszen mindennek a célja ugyanaz: az élvezhető mindennapok. És aki képes ezt akárhogyan is, de megteremteni, a helye a legnagyobb kreatívak között van!"

 

Göbölyös Kristóf, belsőépítész: „Szerintem mindenki folyamatosan alkot. Mindig arra fókuszál az ember, ami éppen izgatja, azt veszi észre, azok a válaszok tűnnek számára ki a környezetéből, amivel éppen foglalkozik. A válaszok elénk jönnek csak meg kell látni őket. A képzeletemet nem kell stimulálni. Elég érett vagyok már ahhoz, hogy ismerjem magamat. Járok gyakran ipar- és képzőművészeti kiállításokra, figyelem a divatot – ezek mind üzenetek a számomra. Számomra a tárgyak, a rajzok úgy olvashatóak, mint egy regény. Ezek, az enyéimhez hasonló, vagy nagyon eltérő gondolatok inspirálnak engem.

 

Várkonyi Balázs, üzletember, az Extreme Digital tulajdonosa: „A siker kulcsa a kreativitás, ez az üzleti életben sincs másképp. Ki kell törni a dobozból, nem elég az orrunk előtt lévő piacot kívül-belül ismerni, meg kell újulni és előre kell gondolkodni. Mi épp ezért folyamatosan keressük az újat, a még ismeretlen megoldásokat, így szeretünk élni, és ebben látjuk a jövőt."

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05