A magyar lakosság 4 százaléka használ csak mobilbanki alkalmazásokat

forrás: Prím Online, 2014. november 18. 12:56

Idén május óta 1,4 milliárd forintot utaltak át az AXA Bank ügyfelei a bank által kifejlesztett – a mobilszámra történő átutalást is lehetővé tevő – mobil-applikáció segítségével. A MobilosOKÉ alkalmazást – amellyel anélkül indítható átutalási megbízás, hogy ismernénk a kedvezményezett bankszámlaszámát –, jelenleg az AXA Bank 4 ezer ügyfele használja rendszeresen, akik az elmúlt fél év során összesen 20 ezer átutalást kezdeményeztek.

Az USA-ban a 10 legnépszerűbb alkalmazás közé tartoznak a pénzügyi applikációk

A Nielsen idén júliusban publikált kutatásának eredményei szerint a 18 évnél idősebb amerikaiak a tavalyi év végén 65 százalékkal töltöttek több időt – összesen 30 óra 15 percet – mobilapplikációk használatával, mint két évvel korábban. A kutatás szerint az okostelefonnal rendelkezők átlagosan 26,8 alkalmazást használtak havonta, amelyek közül – használatuk időtartama alapján – a közösségi oldalak és a keresők voltak a legnépszerűbbek, ugyanakkor a 10 legtöbbet használt applikáció között megtalálhatóak voltak a pénzügyekkel kapcsolatos alkalmazások is, ezekre a tavalyi év végén havonta 35 percet szántak a felhasználók, 10 százalékkal többet, mint egy évvel korábban.

A magyar lakosság csupán 4 százaléka használ mobilbanki alkalmazásokat

„Piackutatók szerint eddig a magyar lakosság 4 százaléka használt csak mobilbanki alkalmazásokat, a technológiai innováció iránti igény azonban töretlenül növekszik hazánkban, ráadásul piaci becslések szerint az okostelefonok száma idén átlépte a 3 milliót, a hazai lakosság digitális érettsége tehát kimagasló, így – az amerikai trendeket is figyelembe véve – ígéretes növekedési lehetőséget látunk ezen a piacon” - mondta el Molnár Ákos András, az AXA Bank projektirányítási vezetője.

A Magyarország egyetlen direktbankjaként működő AXA Bank ügyfeleinek 95 százaléka mobilon vagy interneten szokott átutalást indítani, így nem véletlen, hogy a MobilosOKÉ májusi bevezetése óta a bank 4 ezer ügyfele használja rendszeresen az alkalmazást, elsősorban a számlaegyenleg lekérdezésére és a számlatörténet nyomon követésére, illetve a bankkártyájukhoz tartozó költési limitek módosítására. Az ügyfelek a MobilosOKÉ segítségével 20 ezer tranzakció során 1,4 milliárd forintot utaltak át az elmúlt fél évben - tette hozzá Molnár Ákos András. Az ügyfelek havonta átlagosan körülbelül 60 percet használják az alkalmazást - jegyezte meg a szakember.

Nemsokára a közüzemi díjakat is mobilszámra utalhatjuk


A MobilosOKÉ alkalmazást a használók 60 százaléka Android, 22 százaléka iOS/iPhone, míg 18 százaléka Windows Phone rendszerű okostelefonra töltötte le. Az AXA Bank az eddig csak magánszemélyek közötti átutalási megbízások megadására alkalmas MobilosOKÉ alkalmazást novembertől vállalati ügyfelei számára is elérhetővé tette. A bank távolabbi fejlesztési célja az, hogy együttműködik a hazai közüzemi szolgáltatókkal, amelyek részére ezt követően egy általuk megadott mobilszámra utalhatják majd át a különböző szolgáltatási díjakat az ügyfelek.

A MobilosOKÉ segítségével az AXA Bank ügyfelei bárki számára kezdeményezhetnek átutalást, aki rendelkezik magyarországi bankszámlával és okostelefonnal, ehhez elég a kedvezményezett mobilszámát ismerniük. Azt követően, hogy ez utóbbira elindítják az átutalást, a kedvezményezett kap egy SMS-t az AXA Banktól, benne egy linket, amelyre rákattintva - a mobilszám ellenőrzése után - megadhatja azt a bankszámlaszámot, amelyre a jóváírást várja. Az alkalmazás használatáért a bank nem számít fel külön díjat, a tranzakció díja pedig megegyezik az internetbankon keresztül indított átutalási megbízás költségével.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50