Okostelefonon is elérhető a parkolás GPS-alapú díjfizetése

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 30. 15:34

Okostelefonra optimalizálta a műholdas helymeghatározáson (GPS) is alapuló parkolási díjfizetési rendszert az Auto Securit Zrt. - jelentette be Varga László, a cég vezérigazgatója az applikációt bemutató szerdai sajtótájékoztatón, Budapesten.

A gépjárművédelmi szolgáltató társaság vezetője kifejtette: a magyar fejlesztésű mobilszolgáltatás gombnyomásra parkolást intéz, sofőrt azonosít, segít megtalálni a gépkocsit vagy autópálya matricát vásárol. A vezérigazgató a mintegy 100 millió forintos fejlesztéssel 20 százalékos bevételnövekedésre számít, és arra, hogy a 6000 tagot számláló ügyfélkörük a másfélszeresére emelkedik. A zrt. maga végzi az eszközök forgalmazását és üzemeltetését, együttműködésben a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel.

 

 

Az alkalmazás letöltése ingyenes, de üzemeltetéséhez a tulajdonosnak be kell építenie a gépjárműbe egy 130 ezer forintos vagyonvédelmi rendszert, amin keresztül a rendszer kezeli a parkolást is. A szolgáltatás havi díjas, illetve kényelmi díjat is kell fizetni.
 

Az 1990-ben alakult vállalat tavalyi árbevétele meghaladta az 500 millió forintot, a cégnek 35 alkalmazottja van, az általa üzemeltetett, nagy értékű gépjárművekre specializálódott, műholdas gépjárművédelmi rendszerek több mint 40 ezer gépjármű védelmét szolgálják. Az Auto Securit Zrt. megkapta a legmegbízhatóbb pénzügyi partnereknek járó Bisnode AAA partnertanúsítványt.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50