A Cellum fejlesztette Thaiföld első többfunkciós mobiltárcáját

Brindza Gábor, 2014. október 2. 17:14

A Cellum, valamint a Telenor leányvállalatai, a DTAC és a PaysBuy együttműködésében elindult Thaiföld első többfunkciós, kártyás fizetésre alkalmas mobilpénztárcája. A szolgáltatás, amely több tízmillió felhasználó számára biztosít mobilfizetési lehetőséget, abban is úttörő, hogy 3D Secure tranzakciókat tesz lehetővé, és nagyot lendíthet a thai m-commerce piacon.

Szeptember végétől a Cellum által fejlesztett új, biztonságos és felhasználóbarát alkalmazással számos szolgáltatásért az eddiginél jóval kényelmesebben fizethetnek az okostelefonnal rendelkező thai felhasználók. A DTAC  elektronikus fizetésre specializálódott leányvállalata, a Paysbuy nevét is viselő Mobile Credit Card applikációval Visa vagy MasterCard kártyájuk regisztrációja után nemcsak DTAC-es telefonszámlájukat, hanem víz- és villanyszámlájukat is mobiljukon rendezhetik a felhasználók. A számlákra nyomtatott QR- vagy vonalkód beszkennelésével az összeg azonnal kifizethető.

 



Az alkalmazás segítségével a kártyás mobilegyenlegek, az országban kapható több mint 20 féle feltöltőkártya, valamint a Skype, a Google Play és az iTunes egyenlegek is feltölthetők. A számlafizetés és egyenlegfeltöltés mellett már induláskor közel 30 kereskedőnél, köztük az ország egyik legnagyobb mozihálózatában, a közeli jövőben pedig további több ezer elektronikus kereskedelmi áruházban és létesítményében lehet fizetni a Cellum alkalmazásával.

„Thaiföld közel 70 milliós piac. 100 lakosra csupán 30 internetkapcsolat, de közel 150 mobil előfizetés jut, ráadásul minden második mobilozó okostelefont használ. Ők mostantól mobil bankkártyaként is használhatják a telefonjukat. Már ma 20 millió háztartás fizetheti így a közműszámláit és fizethet több tucat kereskedőnél, de az ügyfelek később több ezer helyen használhatják, vagy repülőjegyet is foglalhatnak. Ázsia üzletileg is varázslatos: a kontinensen három további országban vagyunk közel a bevezetésről szóló megállapodáshoz a partnereinkkel.” – mondta Kóka János, a Cellum Global Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A DTAC 28 millió előfizetőjével és országos mobilinternet hálózatával Thaiföld második legnagyobb mobilszolgáltatója, okostelefont használó ügyfelei száma a idén várhatóan eléri a 10 milliót. A Paysbuy a dél-kelet-ázsiai ország vezető online fizetési és e-pénztárca szolgáltatójaként több mint félmillió regisztrált felhasználóval rendelkezik és 10 ezer fölötti az online kereskedők száma, akikkel  kapcsolatban áll. Az e-commerce cég 2007 óta a DTAC leányvállalata.

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50