Egymás alá ígérhetnek a mobilszolgáltatók

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 1. 08:13

Az NMHH elnöke szerint árversenyre késztetheti a szolgáltatókat, hogy egy újabb is belépett a piacra. Az újonnan értékesített frekvenciákat a napokban birtokba vehetik a szolgáltatók.

Karas Mónika elnök az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: az elsődleges céljuk nem az árbevétel volt, hanem az, hogy az ezer lélekszámúnál kisebb kistelepülések is hozzáférjenek a szolgáltatásokhoz. A pályázat alapárához képest mintegy 30 százalékkal több folyt be a költségvetésbe a szolgáltatók részéről. Az árakat emelte a többi között az, hogy a már meglévő szolgáltatók mellett egy negyedik is belépett a piacra – tette hozzá.


Vári Péter főigazgató-helyettes azt mondta: ebben a pályázatban két új frekvenciát nyitottak meg, a 800 MHz-est és a 2,6 GHz-est, mindkettő 4G-s, előbbi a ritkábban lakott településeket segíti lefedni. Utóbbi egyébként egy szabad frekvencia volt, előbbin pedig korábban tévéműsorokat szórtak, az elmúlt időszakban azonban elvégezték a sáv tisztítását.

Karas Mónika szerint a szolgáltatók versenye azt eredményezi, hogy jobb lesz a mobilszolgáltatás, nagyobb palettát kínálnak majd, és árban is kénytelen lesznek egymás alá ígérni. Egyébként – mint mondta – a szolgáltatók várhatóan már a napokban használatba veszik az elnyert frekvenciákat.

Vári Péter kérdésre válaszolva elmondta: a szolgáltatók vélhetően új tornyokat is építenek majd, hogy növeljék kapacitásukat.

Kulcsszavak: mobilszolgáltatás NMHH

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09