Az Epson „okos” gyártási megoldásai átalakítják a fotókidolgozást

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 20. 15:20

Az Epson „okos” termelési rendszerek széles választékával kívánja ösztönözni és átalakítani a kiskereskedelmi és a professzionális képalkotást. Ezen rendszereket a vállalat Németországban, a Photokina kiállításon mutatta be.

Duncan Ferguson, az Epson Europe Professional Graphics vezetője szerint a képalkotási iparban a ’Második kiskereskedelmi hullámnak’ nevezett korszak közeleg, ami a kiskereskedők és a fotókidolgozással foglalkozó vállalatok számára új lehetőségeket kínál, hiszen személyre szabott termékek gyártásának széles választékára épülő új üzleti ötleteket és bevételi forrásokat fedezhetnek fel. Az innovátoroknak megfizethető, könnyen használható, rugalmas, megbízható és rövidtávon megtérülő termelési megoldások kellenek. 

 

Az Epson szerint két alapvető tényező formálja majd a képalkotási ipar jövőjét: a digitális képek hatalmas és növekvő mennyisége (a Yahoo szerint a 2014-ben készített fényképek száma meghaladja majd a 880 milliárdot) és az emberekben élő vágy, hogy az eddiginél még sokoldalúbban használhassák fel fotóikat.

 

A többféle anyagra történő nyomtatás a ‘Második hullám’ előfutára

 

A Futuresource Consulting felméréseinek eredményei megerősítik, hogy a fogyasztói képalkotási ipar a papíralapú nyomatokról a kreatívabb felhasználási célok felé mozdul. A digitális nyomatok kiskereskedelmi értéke 2012 és 2015 között több mint 20%-kal csökkent, míg a vászon nyomatoké 21%-kal nőtt (forrás: Lightwords). Ez azzal magyarázható, hogy a felhasználók egyre inkább szeretnék legjobb fényképeiket kiállítani, bemutatni, és hogy a digitális nyomtatásnak köszönhetően már számos felületen reprodukálhatók a fotók.

 

Az Epson most egy “Második hullámot” jósol, mivel a fejlett digitális képalkotási technológiák használatával – a papíron felül – jelentős számú hordozóra lehet nyomtatni, mint például fémre, textilre, tapétára és különféle faldekorációkra, fára, műanyagra, rétegelt anyagokra, gumira és kerámiára. Ez még több felhasználási lehetőséget és személyre szabott megoldást jelent a felhasználóknak.

 

„Az Epson számára az ‘Első hullám’ a fotó- és szépművészeti vásznakkal kezdődött és magában foglalta a papíralapú alkalmazási lehetőségeket is, mint például az albumok, naptárak és kártyák értékesítését. De a ’Második hullámban’ a felhasználók már sokkal ambiciózusabbnak tűnnek” – mondta Duncan Ferguson.

 

Azt is hozzátette, hogy ma már az emberek  nem elégednek meg képeik megrendelésével és kinyomtatásával vagy a közösségi oldalakon történő megosztásukkal, hanem szeretnének sokkal kreatívabbak lenni és törekednek fotóik személyes felhasználására. Így egyedi környezetet tudnak létrehozni vagy egyedi ajándékokat készíthetnek – legyen az bármi, a papucstól a pólókon át más ruhadarabokig, a táskától az alumínium panelekig, a kárpittól az asztalterítőkig, a telefontokoktól a tapétáig és különféle faldekorációkig. A megváltozott felhasználói igények nagy lehetőséget rejtenek a kiskereskedők és a fotókidolgozással foglalkozó vállalkozások számára, hiszen – személyre szabottabb termékekkel – kínálatuk bővítésére ösztönzik őket.  Ennek feltétele azonban, hogy a vállalkozások a megfelelő, költséghatékony gyártási megoldásokkal rendelkezzenek, amely gyors megtérülést eredményezhet.

 

Az Epson a ‘Második hullám’ igényeinek kielégítésére kidolgozott megoldásai a következőket tartalmazzák:

 

- A kompakt mini- és a méretezhető SureLab mikrolaborok szériája gyártási rendszerek széles választékát kínálja a kiskereskedők számára.  A termékkínálat a SureLab D7 Studio bemutatásával bővül. Ez a méretezhető készülék egyaránt használható önkiszolgáló terminálként vagy mikrolaborként például leporellók, panoráma képek, üdvözlő kártyák és szórólapok széles választékának előállítása esetén.

 

- A SureColor SC-F2000 pólónyomtató közvetlenül az anyagra nyomtat, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy jól jövedelmező pólónyomtató szolgáltatásba kezdjenek minimális költségekkel.

 

- A sokoldalú SureColor SC-F6000 és SC-F7100 festékszublimációs készülékek nyomtatott termékek széles választékának – például promóciós áruk, személyre szabott termékek és ajándékok, ruhák és lakástextíliák – elkészítését biztosítják.

 

- A nagyformátumú nyomtatókból álló SureColor SC-S szériával a kiskereskedők és fotós szakemberek személyre szabott, prémium vászon nyomatokat és különféle faldekorációkat, tapétákat értékesíthetnek. Ez azoknak a stúdióknak is ideális megoldás lehet, amelyek a helyszínen szeretnék kinyomtatni saját stúdió hátterüket, hogy egyedi és személyre szabott fotózási környezetet hozzanak létre.

SureLab D7 Studio
 

Gazdag örökség a képalkotás terén

 

Az Epson naponta 1,34 millió dollárt fektet a kutatás-fejlesztésbe, hogy továbbra is megőrizze innováció-ösztönző szerepét. Az Epson öröksége bizonyítja, hogy a vállalat továbbra is élenjár a képalkotási technológia jövőjének meghatározásában és több terméket fejleszt, mint valaha, beleértve a nyomtatást, a kivetítést és az érzékelő technológiákat.

Irodatechnika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Gaming monitorokat mutat be a Thermaltake

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a TGM-I27FQ és a TGM-V32CQ Curve gaming monitort, a kiváló minőségű QHD-s (2560x1440) képernyőt profi gamereknek. A TGM-I27FQ egy 165 Hz-es frissítési gyakoriságú és gyors IPS-technológiát használ, lehetővé téve a felhasználóknak, hogy élvezhessék a még tökéletesebb élményt és a kiváló képminőséget gyorsan mozgó játékok közben. A TGM-V32CQ 170 Hz-es frissítési gyakorisággal és 1000R-es görbülettel érkezik, lehetővé téve, hogy teljesen elmerüljünk a játékban a képernyő azonnali reakciója és a tökéletes betekintési szögek révén.

2024. február 27. 16:01

Az AOC bemutatja az elegáns otthoni és irodai monitorok új korszakát

A kijelzőspecialista AOC izgatottan jelenti be legújabb B3 sorozatának bevezetését, amely a modern otthoni és irodai környezetekhez tervezett belépőszintű B2C monitorok újragondolt változata. Az új B3 termékcsalád két 23,8 hüvelykes (60 cm) (AOC 24B3CF2 és 24B3CA2) és két 27 hüvelykes (68 cm) (AOC 27B3CF2 és 27B3CA2) modellel indul, amelyek IPS panellel és Full HD felbontással rendelkeznek. A 100 Hz képfrissítési sebességgel, USB-C csatlakoztathatósággal és 65 W tápellátással ez a négy monitor frissített dizájnnal és továbbfejlesztett teljesítménnyel egyesíti magában a modern otthonok és vállalkozások változó igényeit.

2024. február 21. 13:02

Elkezdődött a várva várt League of Legends bajnokság

Február 12-én kezdetét vette Winter Cup powered by Samsung Odyssey: a League of Legends játékosoknak szóló nemzetközi verseny.  Az esemény célja, hogy elősegítse a közösségépítést a világ egyik legnépszerűbb játékában, miközben magas színvonalú, professzionális versenyzésre biztosít lehetőséget a gamereknek. A megmérettetés teljes nyereményalapja 6000 euró.

2024. február 17. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05