3D-s technológiával felszerelt oktató laboratóriumot adtak át Szombathelyen

MTI Sajtóadatbank, 2014. szeptember 18. 12:24

Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. anyagi támogatásával szerdán a Suli Művek Program részeként átadták az ország első 3D-s technológiával felszerelt általános iskolai oktató laboratórimát Szombathelyen, a Paragvári Utcai Általános Iskolában.

Takács Balázs, az EPCOS Kft. ügyvezető igazgatója az átadó ünnepség után az MTI-nek elmondta: az EPCOS Kft., mint Szombathely egyik legnagyobb munkáltatója, az oktatás támogatására fókuszáló társadalmi felelősségvállalási programjának részeként száz százalékban finanszírozta a 3D-s oktatóterem felszerelésének költségeit. Hozzáfűzte: a speciális eszközök új dimenziókat nyitnak meg mind a természettudományok, mind a művészettörténet, a rajz, a történelem és az informatika általános iskolai oktatásában.

 


 

A szombathelyi általános iskolában most használatba vett 3D-s informatikai eszközöket a világon olyan neves intézményekben is használják, mint az amerikai Stanford és a Columbia Egyetem, egyre jobban elterjedt Európa patinásabb iskoláiban, Magyarországon azonban eddig csak néhány egyetem rendelkezett ilyen eszközökkel.
 

A Leonar3do eszköz amelyet egy 29 éves magyar feltaláló, Rátai Dániel fejlesztett ki, új távlatokat nyit meg a természettudományok szemléltető oktatásában, a diákok pedig a virtuális valóság eszközeinek segítségével fedezhetik fel például a reáltárgyak világát.
 

Az EPCOS Kft., amely a TDK konszern tagja, Szombathelyen egy középiskolával együttműködve részt vesz a helyi automatikai technikus képzésben, és mint a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ egyik alapítói hozzájárulnak ahhoz is, hogy a Nyugat-magyarországi Egyetemen 2015-ben elinduljon a helyi nagyvállalatok és az egyetem együttműködésében a szombathelyi gépészmérnök-képzés.
 

Az EPCOS Kft., amely autóelektronikai alkatrészeket, egyebek között aluminium elektrolit kondenzátorokat, fojótekercseket és zavarszűrőket gyárt, jelenleg 1750 embert foglalkoztat Szombathelyen.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05